hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ferhat Tunç'tan Bahçeli'ye çok sert sözler

    Ferhat Tunçtan Bahçeliye çok sert sözler
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Dersim Katliamı"yla ilgili sözleri ve Seyit Rıza'yı, "terörist Rıza" olarak nitelemesine HDP cephesinden çok sert cevap geldi. Sanatçı ve aynı zamanda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclis Üyesi olan Ferhat Tunç, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar ile adeta Bahçeli'ye ateş püskürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Dersim Katiamı"nı Kerbela ile özdeşleştirmesi ve yine Davutoğlu'nun Tunceli ziyaretinde yaptığı açıklamalara çok sert tepki göstermişti.

    Bahçeli,"Dersim'deki hıyaneti Kerbela'ya benzetmek şuursuzluk örneğidir" demiş ve Davutoğlu'nun Tunceli ziyaretindeki konuşmaları için ise "Terörist Rıza'yı savunma ihalesi Davutoğlu'na mı kalmıştır?" demişti.

    "Dersim'deki hıyaneti Kerbela'ya benzetmek şuursuzluk örneğidir" 

    "Terörist Rıza’yı savunma ihalesi Davutoğlu’na mı kalmıştır?" 

    (HDP) Parti Meclis Üyesi olan Ferhat Tunç, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar ile adeta Bahçeli'ye ateş püskürdü.

    "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli haddini bilmeli ve Dersim adını ağzına almaktan artık vazgeçmelidir.Günlerdir kustuğu kin yetti artık" diyen Ferhat Tunç, "Uzun bir süredir Seyidlermize ve onların şahsında barbarca katledilen on binlerce Dersim inasanına akıl almaz sözlerle saldırıyor bu zat" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte o tweetler

    1-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli haddini bilmeli ve Dersim adını ağzına almaktan artık vazgeçmelidir.Günlerdir kustuğu kin yetti artık.

    2-Her ağzı açıldığında ettiği küfür ve hakaretler öfkemizi kabartıyor, Dersimde kefensiz toğrağa düşenlerimizin kemiklerini sızlatıyor.

    3-AKP'nin sözde özrü ve göstermelik Dersim açılımını bahane eden bu kişi, Dersim acısıyla kabuk bağlamış yaralarımızı yeniden kanatıyor.

    Ferhat Tunçtan Bahçeliye çok sert sözler


    4-Uzun bir süredir Seyidlermize ve onların şahsında barbarca katledilen on binlerce Dersim inasanına akıl almaz sözlerle saldırıyor bu zat

    5-Bırakın Dersimli olmayı,kendisine insanım diyen hiç kimsenin bu saldırganlığa sesiz ve tepkisiz kalmasının imkansız olduğunu düşünüyorum.

    6- İnsanlıktan nasiplenmemiş bu yaratık, siyaset yaptığını düşünerek aslında kendi hastalıklı ırkçı ruhunu tatmin etmeye çalışıyor.

    7-Onbinlerce inananımızın kadın çocuk denmeden katledilmesini normal karşılayabilen bir barbarlıkla saldırmasının bir başka izahı olamaz

    8-Dersimin Piri Seyid Rıza'ya "Terörist" diyerek aslında teröristlikte sınırtanımaz bir zihniyet sahibi olduğunu göstermekten çekinmiyor

    9-Hükümeti bu konuda uyarmak durumundayız... Eğer özür diledik diyorsanız bu ırkçıyı susturun ve sabrımızı daha fazla zorlamayın diyorum.

    10-Dersim üzerinden siyaset yapacağınıza,nefret suçları yasasını işletin ve bu saldırı ve hakaretlerin önünü keserek ilk önemli adımı atın

    11-Aksi halde Devlet Bahçelinin biz Dersimlilere yönelik olarak ırkçı, nefret kusan bu saldırılarına siz de orttak olmuş sayılırsınız!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    HDP heyeti 30 Kasım'da Öcalan ile görüşecek

    İnanılmaz bulgu... 2 bin yıl önce bunu yapmışlar

    21 yıl sonra Öcalan'la görüşme

    MHP'den "üniversitede askerlik" teklifi

    Fıkra gibi afişler!

    Cumhurbaşkanı'nın fıtrat çıkışına cevap: "Kur'an-ı Kerim'de ayet yok"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow