hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gezi Parkı davasında 5 liselinin yargılanmasına başlandı

    Gezi Parkı davasında 5 liselinin yargılanmasına başlandı
    expand

    İzmir'deki Gezi Parkı odaklı eylemlerde, Gündoğdu Meydanı'nda kurdukları çadırları kaldırmak isteyen polislere karşı geldikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 5 lise öğrencisinin yargılanmasına başlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir 4. Çocuk Mahkemesindeki duruşmaya, "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 1 ile 4,5 yıl arasında hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan M.A.T, B.S, C.A.U, Z.M.K. ve M.E. ile avukatları Dinçer Çalım katıldı.

    Yargılanan lise öğrencileri üzerine atılı suçlamayı reddederek, Gezi odaklı eylemlere destek amacıyla Gündoğdu Meydanında kurulan çadırlarda kaldıklarını, "çadırların yakılacağı" söylentisi üzerine bunu engellemek için polisin karşısında durduklarını, kesinlikte şiddete başvurmadıklarını söyledi.

    M.A.T. ayrıca, temmuz ayında İstanbul'a giderek "Grup Yorum"un konserini izlediğini, polis müdahalesi sırasında başına gaz bombası fişeğinin isabet ettiğini ve bir süre hastanede tedavi altında kaldığını, bu nedenle konuşma güçlüğü yaşadığını söyledi.

    Beraat talep ettiler

    Sanıklar beraatlerini talep etti.

    Sanıkların avukatı Dinçer Çalım ise, Gezi odaklı gelişen eylemlerde polisin orantısız güç kullandığını, olaylarda yaşamlarını yitirenlerin olduğunu belirterek, "Müvekkillerimin çadırlarda kaldıkları doğrudur, ancak sabah henüz toplanmaya başlamışken ve ortada yürüyüş yokken polis müdahale ederek çadırları sökmüştür. Müvekkillerim, olay sırasında polis şiddetinden korktukları için kol kola girmişlerdir. Görevli memurlara karşı gelmemelerine rağmen bu şekilde yargılanıyor olmaları trajikomiktir. Tümünün beraatini talep ediyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakim Mustafa Kurtaran, tutanağı tutan polis memurlarının tanık olarak dinlenmelerine, eylemler sırasında bir tertip komitesi tarafından Gündoğdu Meydanına çadır kuracağına dair bir bildirim olup olmadığının Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'nden sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow