hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözaltındakilerin telefonları toplatıldı

    Gözaltındakilerin telefonları toplatıldı
    expand

    Emniyetteki operasyona ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturmasında, tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 49 şüpheliye ait cep telefonları, kendilerinden alınarak ailelerine teslim edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılıkça ifadelerine başvurulmasının ardından tutuklama talebiyle İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 49 kişiye ait cep telefonları, bu sabah şüphelilerin ailelerine verildi.

    Hakan Şükür için sert çıktı

    Hastane bombalandı

    Şüphelilerin avukatları, adliyede hakimlik sorgusu ve sorgu sonucu için bekletilen müvekkillerinden aldıkları cep telefonlarını, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bekleyişini sürdüren ailelere götürdü.

    CHP bu haberle sarsıldı

    Sorgu işlemleri devam eden şüphelilerden bazılarının, adliyede geçirdikleri süre zarfında cep telefonlarıyla çektikleri fotoğraf ve videoların sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanması eleştirilere neden olmuştu.

    Başbakan tepki göstermişti

    Ve bu görüntülere Başbakan Erdoğan'ın tepkisi sert oldu.

    Bayram namazı çıkışında konuşan Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz operasyonuyla gözaltına alınan polislerin ellerinde cep telefonları olmasını eleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, "Bunlar mafyanın, çetelerin telefonu olduğunu biliriz de, paralel güvenliğin elinde bu tür telefonların şunların bunların olması, kendi yazarlarının çizerlerinin, bağımsız diye söylenen bağımlı vekillerin buraya gidip poz vermesi neyin ne olduğu bakımından çok önemli. Bunlar da eminim dosyanın içinde yer alacaktır" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow