hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gürsel Tekin'den cumhurbaşkanı adayı açıklaması

    Gürsel Tekinden cumhurbaşkanı adayı açıklaması
    expand

    CHP'de Genel Sekreterlik görevine getirilen Gürsel Tekin, "Türkiye'nin beklentisine cevap verebilecek, kendisini mağdur görenlerin, 'benim de Cumhurbaşkanım var' diyebileceği bir Cumhurbaşkanı geliyor, merak etmeyin" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeniden güçlü Genel Sekreterliğe dönüş yorumlarını değerlendiren Tekin, "Hangi makam olursa olsun, ben en azından 30 yıldır her kademede görev yapan bir insan olarak, hangi makama oturmuşsam kendimi güçlü hissetmişimdir. İl Başkanlığı döneminde de öyleydi. İl yöneticiliğinde de öyleydi. Bu makamların hepsi çok önemli, çok değerlidir" diye konuştu.

    Etiler'de kentsel dönüşüm kararına karşın evlerini vermek istemeyen vatandaşlara destek vermeye giden Tekin gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

    "CHP daha çok dışa açık olacak"

    Yeni göreviyle birlikte kendisi için değişen bir şey olmadığını söyleyen Tekin CHP'nin yeni dönemde daha çok dışa açık olacağını söyledi. Tekin, "Belki yarın Hakkari'de olacağız. Başka bir arkadaşımız Erzurum'da, Rize'de. Nerede mağduriyet varsa CHP orada olacak. STK'ların, sendikaların, üniversitelerin yapamadığını maalesef susturulmuş, sindirilmiş ne kadar iş varsa bundan sonra sadece CHP'ye kalıyor" dedi.

    "CHP sosyal demokrat bir partidir"

    CHP'nin yerel seçimlerde aday belirlerken sağa kaydığı eleştirilerini hatırlatan bir gazeteciye yanıt veren Tekin şunları söyledi: CHP 90 yıllık bir siyasi partidir.CHP mevsimlik bir parti değildir. Onun için 90 yıl ayakta kalabilmiş, yüzlerce partinin nasıl kapatıldığını, iktidar olup 10 yıl sonra nasıl bertaraf edildiğin hepimiz biliyorsunuz. CHP'nin ilkeleri çok açık ve nettir. Elbette sosyal demokrat bir partiyiz. Daha çok emek, daha yoksullarla ilgileneceğiz. Mağdurların yanında olacağız. Mağdurların siyasal düşüncesi ne olursa olsun hep yanlarında olacağız. Yeni CHP dediğimiz böyle.

    "Türkiye'nin beklentilerine cevap verecek bir aday geliyor"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP'de tüzük değişikliğinin bir ihtiyaç olduğunu ve önümüzdeki dönemde yapılacağını söyleyen Tekin, Cumhurbaşkanlığı adayıyla ilgili sorulara da şu yanıtı verdi:

    "Sayın Genel Başkanımız bu süreci götürüyor. Hiç kimse merak etmesin Türkiye'nin beklentisine cevap verebilecek, kendisini mağdur görenlerin, 'benim de Cumhurbaşkanım var' diyebileceği bir Cumhurbaşkanı geliyor, merak etmeyin."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow