hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşe alınmadı, 9 dil öğrendi

    İşe alınmadı, 9 dil öğrendi
    expand

    Ferhat Yıldız, 14 yıl önce Antalya'da bir otele iş başvurusu yaptı. Yabancı dili zayıf diye işe alınmadı. Yıldız, bunun üzerine tam 9 dil öğrendi. Aynı otele tekrar başvuru yaptı, işe alındı. Ama Yıldız bununla kalmadı. Kolay dil öğrenimi üzerine kitaplar yazmaya başladı, kendi şirketini kurdu. Google Store'de kitaplarının satışına başlandı. Google Store'de, Dünya sıralamasında birinci sıraya yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmirli Ferhat Yıldız, Ege Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümünü bitirdikten sonra Antalya'da bir otele iş başvurusunda bulundu. İngilizcesi yeterli bulunsa da Almanca ve Rusçası yeterli bulunmadı, işe alınmadı. İzmir'e geri döndü, yabancı dil kurslarına gitti. Ama gittiği hiçbir kursu sevmedi. Evine setler aldı ve kendi kendine dil öğrenmeye çalıştı. 8 ay içinde hem Almancayı hem de Rusçayı öğrenmişti. Aynı otele bir kez daha başvuruda bulundu. Hemen işe alındı. 

    Ferhat Yıldız, otelde çalışmaya başladıktan sonra da dil konusunda kendini geliştirdi. Hollandaca, İtalyanca, Fransızca, İspanyolca, Lehçe ve Japonca da öğrendi. Ankara Üniversitesi Batı Dilleri ve Ana Bilim Rus Dalı Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne girdi, başarıyla bitirdi. Daha sonra ise insanlara kolay yabancı dil öğretmenin yollarını aradı, kitap yazmaya başladı.İzmir'de bir yayıneviyle anlaştı, Adım Adım İngilizce, Almanca ve Rusça, Hollandaca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca kitaplarını bastırdı. Kitaplara talep oldukça çok oldu. Bunun üzerine Yıldız, kendi şirketini kurdu.

    2014’ün başlarında Türkiye’de Google Store’de Türkçe e- kitap satışına başladı. Yıldız'ın kitapları, Google Store'de Dünya sıralamasında birinci sıraya girdi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurtdışında ev al, oturma izni ve vatandaşlığı kap!

    Yargıtay, HSYK üyelerini seçti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow