hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Barosu'ndan "Adalet Nöbeti"

    İstanbul Barosundan Adalet Nöbeti
    expand

    İstanbul Barosu avukatları, "İç Güvenlik Yasa Tasarısı"nı protesto etmek için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda yarın “Adalet Nöbeti" tutmaya başlayacak. Nöbet, ertesi gün saat 08.00'e kadar devam edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için avukatları “Adalet Nöbeti" tutmaya davet etti.

    “Hukuk silah, polis yargı olamaz" sloganıyla yola çıktıklarını belirten Kocasakal, 81 ilin Baro Başkanı'na ve 33 binin üzerindeki İstanbul Barosu avukatlarına çağrıda bulunarak, şunları söyledi: "TBMM'de görüşülmeye başlanan İç Güvenlik Yasa Paketi, sıradan bir yasa teklifi olmayıp, demokratik rejimi, hukuk devletini ortadan kaldırarak faşist ve baskıcı bir düzenin yasallaştırılma çabasıdır. Hukuk devletinde olmayacak ve Anayasaya açıkça aykırı düzenlemeler öngören bu paketle birlikte, 'iç güvenlik' adı altında gelinecek nokta, iktidarın kendi siyasi amaçları çerçevesinde yargının devre dışı kaldığı ve yürütmeye teslim olduğu, kimsenin kişi ve hukuk güvenliğinin kalmayacağı bir ortamı sonuçlayacak kalıcı ve sürekli bir sıkıyönetim olacaktır. Bu tasarıya karşı İstanbul Barosu olarak, 10 Şubat Salı günü 15.30'da Çağlayan Adliyesi 'C' kapısında yapılacak bir açıklama ile birlikte hukuk devletine, yargıya, hak ve özgürlüklerimize sahip çıkmak adına Adliye'de sabah 08.00'e kadar demokrasi ve adalet nöbeti tutuyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow