hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin Tunceli ziyaretini değerlendirdi

    Kılıçdaroğlu, Bahçelinin Tunceli ziyaretini değerlendirdi
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli'nin yarın Tunceli'ye yapacağı ziyaretle ilgili, "Olağanüstü bir durum yok. Herkes istediği yere gider" değerlendirmesi yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu, Edirne’de “Davutoğlu ziyarete gelirse MİT'le ilgili belgeleri gösterebileceğini söyledi ve “Sen gerçek anlamda Başbakansan bunun belgesi hazır” dedi.

    CHP Basın Birimi'ne göre bu konudaki açıklamalar ise şöyle:

    "-“2 Şubat 2012. AKP’nin genişletilmiş İl Başkanları toplantısı, ağabeyi, 'Ey Kılıçdaroğlu, sen mercek altındasın senin nefes alışını bile takip ediyoruz' diyor. Erdoğan’ın elinde mercek yok, kim takip ediyor?”

    -“13 Ağustos 2013'te MİT'in CHP milletvekilleriyle ilgili fişleme belgeleri yayımlandı. Peki Başbakan bu belgeleri bilmiyor mu, tamamını biliyor. Bir gün özel ziyaretime gelirse görmediği belgeleri de göstereceğim"

    Bahçeli'den Davutoğlu'na "Dersim" tepkisi!

    - “13 Haziran 2013'te mahkeme MİT'e bir yazı yazdı ve itiraz olmadığı, "O fişlemeleri biz yaptık" denildiği bildirildi.

    -“Milletvekilini, CHP'li iş adamını fişlersin, genel başkanını 'mercek altına aldım' dersin. Sonra 'Ey Kılıçdaroğlu bunun belgesi nerede' dersin. Hadi canım sen de. Başbakan olsan muhatap alacağım da sen Başbakan değilsin".

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -'Beni dinliyorlar, dinlemezseniz de namertsiniz' dedim. Ben çocuklarıma 'Evdeki paraları sıfırla' demedim, yatak odalarında boy boy para kasaları yok, ben hayatım boyunca ihale takipçiliği yapmadım, bizim geleneğimize, bizim inancımızda kul hakkı yemek yoktur. Biz her inanca saygılıyız, biz inanç ticareti yapan parti değiliz. MİT milli olmak zorundadır. Bir siyasi partiye hizmet eden kuruluş gayri millidir. O bilgiyi alıp kullanan parti de gayri millidir."

    - "Milli İstihbarat Teşkilatı'nı niye eleştiriyorum, milli olsun diye. Görevini yapsın, yasaların dışına çıkmasın diye. Seni niye eleştiriyorum, görevini yap diye. Görev alanına birisi müdahale etmesin diye".

    -“77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Türkiye'de yeniden demokrasiyi inşa edecek, yönetimi sağlıklı rayına oturtacak parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir.”

    -“ Sanki ceplerinden ödüyorlarmış gibi, sanki babalarının parasını veriyorlarmış gibi CHP gelir, biz gidersek bu yardımlar kesilir diyorlar. O yardımlar devletin bütçesinden ödeniyor. Sosyal yardım alan bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. CHP gelirse sosyal yardımlardan beş kuruş dahi kesilmeyecektir. Tam tersine sosyal yardımı CHP iki katına çıkaracaktır. Sen meraklanma. Biz o yardımları iki katına çıkaracağız. Üstelik hiçbir kimsenini yoksulluğunu afişe etmeden ödeyeceğiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -“CHP yoksulların, ezilenlerin partisidir. Rakibimiz bir siyasi parti değil. Bir devlet partisi. Valisiyle, kaymakamıyla, emniyet müdürüyle bir devlet partisi var. CHP’lilerin görevi nedir, zoru başarmaktır ve mücadele edeceğiz. Önümüzde zorlu bir yol var. O nedenle ben sizlere yol arkadaşlarım diyorum. Benim yol arkadaşlarım yurttaşlarımla kucaklaşan onların dertlerini dinleyen ve dertlerine derman olan yol arkadaşlarım. Bu yol zor ama başarılmaz değildir. Eğer bu ülkede ulusal Kurtuluş Savaşı'nı en zor koşullarda verdiysek, bu savaşı da öyle vereceğiz. Demokrasiyi ve özgürlüğü yeniden inşa edeceğiz. Herkesin iş, herkesin aş sahibi olduğu Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz."

    Devlet Bahçeli'den flaş Tunceli açıklaması

     Dersim Kent Meclisi'nden Bahçeli'ye "gelme" uyarısı

    Köpeğe tecavüz davasında hakimin "İtin sahibi kim" sorusu kızdırdı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow