hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis olağanüstü toplanacak

    Meclis olağanüstü toplanacak
    expand

    Türkiye Büyük Millet Meclisi terör gündemiyle toplanıyor. CHP'nin çağrısı üzerine Meclis Başkanı İsmet Yılmaz meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı. 29 Temmuz Çarşamba günü toplanacak Meclis, terör olaylarını araştırmak için bir komisyon kurulup kurulmamasını görüşecek. Ancak, AK Parti ve MHP'nin komisyon kurulmasına destek vermesi beklenmiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçim sonrası tatile giren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), son saldırılar ve operasyonlar sonrası olağanüstü toplanıyor. CHP'nin 116 milletvekilinin imzası ile geçtiğimiz hafta yaptığı toplantı istemini değerlendiren Meclis Başkanlığı, siyasi parti gruplarına çağrı yaptı. Meclis'in 29 Temmuz Çarşamba saat 15'te toplanacağını açıkladı.

    CHP'nin çağrısına AK Parti, MHP ve HDP de olumlu yanıt vermiş, toplantıya katılacaklarını açıklamışlardı.

    CHP'den Meclis'e acil toplantı çağrısı

    Peki çarşamba günü Meclis'in gündeminde ne olacak? CHP'nin çağrısı Suruç'taki saldırı ve sonrasında yaşanan terör olaylarının araştırılması için meclis bünyesinde bir komisyon kurulmasını öngörüyor. Yani Genel Kurul, araştırma komisyonu kurulmasını oylayacak. 

    Kabul edilirse de araştırma komisyonu kurulacak ve Meclis'in tatilde olduğu sürede de çalışmalarını sürdürecek.

    Demirtaş, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı

    HDP grubu CHP'nin önerisini destekleyecek. Ancak, AK Parti'de eğilim CHP'nin komisyon önerisine destek verilmemesi yönünde. MHP'nin de HDP'nin desteği ve etkili bir sonuç alınmayacağı gerekçeleri ile komisyona destek vermesi beklenmiyor. AK Parti ya da MHP'nin destek vermemesi durumunda da komisyon kurulamıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Oylama sonrası Meclis yeniden tatile girecek

    Çarşamba günkü toplantıda parti gruplarına 20'şer dakika söz verilecek. Hükümet adına da bir bakan 20 dakika süreyle gelişmeler hakkında Genel Kurul'a bilgi verecek. Sonrasındaysa önergede imzası olan bir milletvekili 10 dakika süreyle konuşacak. Yapılacak oylamanın ardından Meclis kapanacak ve yaniden tatile girecek.

    Genel görüşme öncesinde ise Başbakan Ahmet Davutoğlu Meclis'te grup toplantısı yapacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da saat 11'de MYK'sını toplayacak. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise salı günü grubunu toplayacak ve gündeme ilişkin mesajlar verecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow