hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mesir macununda baharat tartışması

    Mesir macununda baharat tartışması
    expand

    Manisa'nın kültürel değeri mesir macununun 41 yerine 20 çeşit baharattan üretildiğini iddia eden şifalı bitkiler uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki, polemiğe neden oldu. Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yıl 474'nci kez düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali öncesi mesir macununda baharat polemiği başladı.

    Şifalı Bitkiler Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin 41 çeşit baharattan üretilen mesir macununun artık 20 çeşit baharattan yapıldığını iddia etmesi Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği'nin tepkisini çekti. 41 çeşit baharatla açıklama yapan Dernek Başkanı Ufuk Tanık, bu iddiaların mesir geleneğini etkileyeceğini savundu. Tanık şöyle dedi:

    Her yıl, 'Mesir macunun içinde kaç baharat var? Hepsini kullanıyor musunuz?' soruları gündeme geliyordu. Her seferinde ne yaptığımızı, 41 çeşit baharata sadık kaldığımızı açıklıyorduk. Mesir geleneğini sürdürmeye çalışan bir derneğiz. Fakat son zamanlarda Ahmet Maranki'nin sarf ettiği sözler bizi rahatsız etti. Bir kere imalat yapan bir kurumdan bilgi almadan gereksiz beyanatlar vermenin son derece yanlış olduğunu düşünüyoruz. Baharatlarla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz, bunlarla ilgili çalışıyor olabilirsiniz ama bir kurumu suçlayıcı şekilde topluma, insanlara, tüketiciye yanlış mesajlar vermek de hoş bir tutum değildir diye düşünüyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özür bekliyor

    Mesir Macunu Festivali öncesi bu iddiaların gündeme gelmesinden üzüntü duyduklarını kaydeden Tanık, özür beklediklerini söyledi. Bu tarz açıklamaların devam etmesi halinde hukuki yollara başvuracaklarını dile getiren Tanık, "Bizim baharatlardan kaçmamız mümkün değildir. Kimsenin de bizden bilgi almadan bunları söylemesi hoş değildir. Bu açıklamalar yaklaşan festival öncesinde derneğin kazancını etkileyecek ve Manisa'ya zarar verecek sözlerdir" diye konuştu.

    Eşine kızdı, evdeki bütün eşyayı balkondan attı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow