hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'de gözler "o" görüşmede

    MHPde gözler o görüşmede
    expand

    Cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP lideri turlarına devam ediyor. Peki MHP kanadında durum ne? Devlet Bahçeli çatı aday arayışında 1. turu tamamladı. Şimdi CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yapacağı ziyareti bekliyor. O ziyarette bir isimlendirme olup olmayacağı ise şimdilik net değil. Ancak, MHP kanadı Kılıçdaroğlu görüşmesi sonrasında isimlendirme için diğer siyasi partilerle ikinci tur görüşme gerçekleştirecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP'de gözler Bahçeli-Kılıçdaroğlu görüşmesinde. İki lider cumhurbaşkanlığı seçimi için 2. kez bir araya gelecek.

    İlk ziyaret Bahçeli'dendi. Şimdi Kılıçdaroğlu MHP'nin kapısını çalacak. Bir anlamda iadeyi ziyaret yapacak.

    Kılıçdaroğlu, öncesinde "İsim götürmeyeceğim. Şu aşamada yok. Tamamını bir bitirelim ondan sonra" mesajı verdi.

    Ama görüşme kritik. Çünkü iki parti de cumhurbaşkanlığına adaylık için bir isim belirlemedi. İlk tura tek adayla mı gidilecek, çatıyı kim kuracak, ortaklaşma ikinci tura mı kalacak? Bütün soruların ipuçları o görüşmede ortaya çıkacak.

    MHP yetkililerine göre, görüşmede isimlendirme olmasa bile sonrasında isimlendirme süreci başlayacak.

    MHP lideri Devlet Bahçeli'nin belirleyeceği bir ekip CHP de dahil olmak üzere 1. turda görüşülen partileri  yeniden ziyaret edecek. Çatı adayın kimliği üzerinde görüş isteyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli'nin çatı aday için görüşmediği bazı sivil toplum örgütleri ve dini inanç örgütleri ile biraraya gelmesi de gündemde. Bu kapsamda İstanbul'da TÜSİAD ile görüşebileceği belirtiliyor.

    MHP lideri Alevi camiasının da nabzını tutacak. Programda değişiklik olmazsa Devlet Bahçeli Cem Vakfı'nı ziyaret edecek ve çatı aday için destek isteyecek. Caferilerin ayrı bir görüşme talep etmesi halinde Bahçeli'nin Caferi kesiminin kanaat önderleriyle de bir araya gelebileceği ifade ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow