hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ömer Çelik yeni Çanakkale tasarısını anlattı

    Ömer Çelik yeni Çanakkale tasarısını anlattı
    expand

    Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkında alkollü içkinin yasaklanması tartışılırken, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı kurulması hakkındaki kanun tasarısı ile ilgili TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda bilgi verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Çelik, Gelibolu yarımadasında yeni ve önemli çalışmaların planlaması içinde olduklarını belirtti. Çelik, "Bundan sonra Çanakkale'deki çalışmalarımıza, bu kanun tasarısıyla kurulması öngörülen 'Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı' ile yön vereceğiz" dedi.

    Çelik, Çanakkale Deniz Savaşları Zaferi'nin 100. Yıldönümü etkinliklerinin daha kapsamlı törenlerle gerçekleştirileceğini söyledi ve sadece 100. Yıl etkinlikleriyle sınırlı kalınmayacağını, sürekli görev yapacak, hizmet verecek bir yapılanmaya gidilmesi gerektiğini belirtti.

    Bakan Çelik'in açıklamasına göre, tarihi alanda, savaş dönemindeki aslına uygun şekilde planlama yapılacak. Siper, mevzi, cephe, şehitlik gibi tüm savaş alanları restore edilecek.

    Müze, sergi alanı gibi kültürel mekanların bu yıl tamamlanması planlanıyor.

    Ömer Çelik, Çanakkalede yapılacak çalışmalara bu yeni tasarı ile yön verileceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow