hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PKK'nın "eyalet sorumlusu" öldürüldü!

    PKKnın eyalet sorumlusu öldürüldü
    expand

    Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde dün güvenlik güçlerinin arama tarama faaliyetleri sırasında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada, örgütün sözde Van eyaleti Kavaklı sorumlusu  'Andok' kod adlı terörist Barış Tekçe öldürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölgedeki güvenilir kaynaklara göre, hava destekli operasyon şöyle gerçekleşti: Hakkari- Çukurca yolunda dün saaat 08.00'den itibaren patlayıcı araması başlatan  askerler, Şine köprüsü ile Doğanlı mahallesi arasında kalan bölgede saat 09.00 sıralarında bir grup PKK'lının yolu iş makinesiyle kazdığını saptadı.

    Ermenistan'dan Zekeriya Öz açıklaması

    Taksim Meydanı'nda bomba alarmı

    Selahattin Demirtaş: "2023 başkanlık vizyonuysa, onu da yaptırmayacağız"

    Teröristlerin yolun belli noktalarına mayın yerleştirdiklerini ve köprüyü tahrip etmeye çalıştıkları belirlenince, güvenlik güçleri müdahele etti.İnsansız Hava Aracıyla bölgede sivil şahısların olmadığının teyit edilmesi üzerine bölgeye taarruz helikopterleri de sevk edildi. Çıkan çatışmada Van Eyalet sorumlusuna bağlı örgütün sözde Van Eyaleti Kavaklı Sorumlusu 'Andok' kod adlı  Barış Tekçe  ölü ele geçti. Bu teröristin, Hakkari- Çukurca yolunu bir hafta süreyle kapatan grubun lideri olduğu belirlendi.

    Zekeriya Öz ve Celal Kara için "difüzyon mesajı!"

    İstanbul'a iki yeni metro hattı geliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlara seslendi

    PKK'nın sözde Kavaklı sorumlusu olan 'Andok'un yemek sofrasında ve iş makinesinin kabininde çekilen fotoğrafları da ele geçti. Bölgede hendekte tuzaklanan, patlatılmaya hazır 20 mutfak tüpü bulundu.

    HAKKARİ'DE TOPRAĞA VERİLDİ

    Güvenlik güçlerinin Hakkari- Çukurca karayolunda iş makineleriyle yol kapatan PKK'lı teröristlere yönelik hava destekli operasyonunda ölen PKK'nın sözde Van eyaleti Kavaklı bölge sorumlusu 'Andok' kod adlı Barış Tekçe bugün Hakkari'de toprağa verilirken bölücü örgüt yandaşları emniyet müdürlüğünü ve polis araçlarını taşladı.Terörist Barış Tekçe'nin cenazesi Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından kalabalık grup tarafından alındı. Cenaze törenine aralarında Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile BDP ve HDP'li yöneticiler ve büyük bir kalabalık katıldı.

    OLAYLAR ÇIKTI

    Cenazeyi mezarlığa götürmek için yola çıkan kalabalık, kentin Dağgöl Mahallesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü'nün önünden geçerken, HDP ve DBP'li bazı yöneticiler kapıda bekleyen zırhlı polis aracın bina bahçesine alınmasını istedi. Bu sırada gerginlik çıktı ve bölücü örgüt yandaşları Emniyet Müdürlüğü binasına ve polis araçlarına taş atmaya başladı. Güvenlik güçleri bu kişilere basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti, saldırının devam etmesi üzerine havaya ayıra ateşi açtı. Bir anda ortalık karışırken, bir başka grup PKK'lı Tekçe'nin cenazesini olay yerinden uzaklaştırdı.Bu grup tarafından Barış Tekçe'nin cenazesi Sümbül Mahallesi'ndeki Tekser Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kent merkezinde olaylar cenazenin toprağa verilmesinden sonra akşam saatlerine kadar yer yer devam ederken, gazdan etkilenen 10 kişi ile duvardan düşen bir kadın hastanede ayakta tedavi gördü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow