hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Poyraz bebek artık gülüyor

    Poyraz bebek artık gülüyor
    expand

    Antalya'da hastanede yer bulamadığı için babası Servet Ergün'ün sanayide yaptırdığı fototerapi cihazıyla evinde tedavi etmeye çalıştığı 3 aylık Poyraz bebeğin sarılığının 9'a kadar düştüğü, sağlık durumunda riskin ortadan kalktığı belirtildi. Baba Ergün, Poyraz bebeğin artık güldüğünü söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Servet- Zeliha Ergün çiftinin 3 aylık bebekleri Poyraz, doğduğu günden itibaren, dünyada 202 kişide görülen genetik mavi ışık hastalığı ile mücadele etmeye başladı. Hastanelerde yer bulunamayınca Poyraz'ı özel bir hastaneye götürüp ışık tedavisi olmasını sağlayan ve 1 gecelik tedavi için 380 TL ödeyen Servet Ergün, maddi gücü olmadığı için sanayide 550 TL'ye yaptırdığı fototerapi cihazıyla evinde tedaviye başladı. Günde 12 saat fototerapi cihazına girmesi gereken Poyraz'ın durumunun medyada yer alması üzerine Kamu Hastaneleri Birliği devreye girdi. Minik Poyraz, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Servisi'nde modern fototerapi cihazıyla tedaviye alındı.

    Poyraz sanayide yaptırılan cihazla yaşama tutunuyor

    Fototerapi ve buhar tedavilerinin olumlu sonuç verdiğini söyleyen Servet Ergün, "Çok mutluyum. Doktorlar Poyraz'ın sarılık seviyesinin 9'a düştüğünü söyledi. Soğuk algınlığına bağlı öksürüğü de kesildi. Poyraz artık gülüyor. Artık eve dönebileceğimizi söylüyorlar. Fakat evimizin koşulları şu an uygun olmadığı için dönemiyoruz" dedi.

    Hayırseverden fototerapi cihazı

    Bir müjdeli haberin de İstanbul'da adının duyulmasını istemeyen bir hayırseverden geldiğini aktaran Servet Ergün, "İstanbullu hayırsever, Poyraz bebeğin taburcu olması halinde evde kullanabileceği fototerapi cihazını gönderdi. Uygun ev bulup yerleşince cihazı kurup Poyraz'ı eve alacağız" dedi.

    Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerinin de ilgilendiğini söyleyen Servet Ergün, "950 TL maaş alıyorum. Üç çocuğum var. Ev kirası ve okul masraflarına yetişemiyorum. Sosyal hizmetler yardımcı olacak. Sesimizi duyup yardımcı olmak isteyen tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow