hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Profesörden kan donduran sözler: "Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli”

    Profesörden kan donduran sözler: Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli”
    expand

    Arel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk’ün, HDP’li vekillere yönelik yaptığı tüyler ürperten paylaşım büyük tepki çekti. Üniversite Şentürk'ü görevden uzaklaştırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şentürk, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli” diye yazdı. Akademisyene birçok kişi Twitter’da tepki gösterdi. Şentürk, Hürriyet’e ilginç bir açıklamada bulundu. Şentürk, paylaşımları ile ilgili olarak “Nasıl anlaşılırsa öyle yorumlansın” dedi. Üniversite ise Prof. Şentürk hakkında soruşturma açıldığını ve sonuçlanıncaya kadar profesörün uzaklaştırılmasına karar verildiğini duyurdu.

    Hürriyet’in ulaştığı Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk, bu konuda fazla konuşmak istemediği belirterek şunları söyledi:

    “Nasıl anlaşılırsa öyle yorumlansın. Yani indirmek aynı zamanda biliyorsunuz milletvekilliğini düşürmek demektir. Bu Türkçe’nin çok açık bir ifadesi. Fazla bir önemi yok, konuşmak istemiyorum. İndirme fiilinin ne anlama geldiğini Türkçe’de açıklarsınız. İndirme kelimesi milletvekilliğini düşürmek anlamına da geliyor” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üniversiteden açıklama: "Uzaklaştırıldı"

    Arel Üniversitesi’nin Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk'ün sözleri ile ilgili açıklama yaptı.

    Üniversiteden yapılan açıklamada ''Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk'ün 10.08.2015 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama nedeniyle hakkında disiplin soruşturması açılmış ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar üniversitemizden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir'' denildi.

    Hakaret yağdırdı

    Bu korkunç sözlere birçok facebook kullanıcısından tepki gelirken, Şentürk sözlerinin arkasında durdu ve bu kez de şunları yazdı:

    “Ağzının salyasını akıtarak sabahlara kadar hırlayan, tehdit mesajları yazan pkk ve hdp köpekleri! Bu ülke bütün kudurmalarınıza karşılık hala susuyorsa, insanımızın asaletindendir. Siz bu muameleye layık değilsiniz. Millet belki insan sıfatına girersiniz diye meclise soktuğunuz o militanlara bir fırsat vermek istedi. Ama görüyoruz ki siz bu dilden anlamıyorsunuz. Yarın insanımız öfkesini tutamayıp tükürmeye başlarsa sizi boğulmaktan kim kurtaracak.”

    HDP'den suç duyurusu

    HDP’nin Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, Arel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk hakkında, "Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli" ifadeleri nedeniyle ve “tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik” gerekçeleriyle suç duyurusunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde, “şüpheli” olarak anılan Şentürk’ün, facebook hesabından “Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli” şeklinde paylaşımda bulunduğu hatırlatılarak, bu paylaşımından sonra kendisine gelen yorumlara da tehdit ve hakaretlerle karşılık verdiği belirtildi.

    Dilekçede, “Şüpheli Ahmet Atilla Şentürk, AREL üniversitesinde ‘profesör’ unvanı ile görev yapmaktadır. Eğitimci sıfatıyla birleşmeyen bu ırkçı ve insanlık dışı söylemin ‘Prof’ unvanlı bir akademisyenden gelmiş olması suçun nevini daha da ağırlaştırmaktadır” denildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow