hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Protokolü şaşırtıp çocuklarla oynayan Kral

    Protokolü şaşırtıp çocuklarla oynayan Kral
    expand

    Suudi Arabistan'ın reformcu olarak adlandırılan kralı Abdullah Bin Abdülaziz 90 yaşında hayatını kaybetti. Ülkesi ve sevenleri yasta. İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay da 2008'de Kültür ve Turizm Bakanı olarak Jenadiriye Festivali'ne katıldığı günden Kral Abdullah ile ilgili ilginç bir anısını cnnturk.com için yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sahnede 10- 12 yaş görünümünde kız çocukları şarkılar söylüyordu. Beyaz elbiselerinin etekleri diz altında, başları açık, saçları uzundu.

    Kral birden yerinden kalktı; yaşlı bedenini zorlayarak hızla sahneye yürüdü. İzleyenlerin şaşkın bakışları içinde en baştaki kız çocuğunun elinden tuttu, onlarla birlikte şarkının ritmine uyarak adımlar atmaya başladı.

    Protokol sıralarında oturanların bir kısmı çatık kaşları ve ifadesiz yüzleriyle olup biteni seyrederken, bazıları coşkuyla, gülerek el çırpıyor, çocukların şarkısına ve oyununa katılan Kral'ı neş'eyle alkışlıyordu.

    Yanımda oturan mihmandarımın yüzüne, anlamak istercesine baktım. Gülümsedi. "O iyidir" dedi, "Fakat bizim ulema dünyaya kapalı, onlar böyle şeylerden hoşlanmaz." Bugün vefatını öğrendiğim Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz'e rahmet, sevenlerine sabırlar dilerim. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    *İzmir Bağımsız Milletvekili, eski Kültür ve Turizm Bakanı 

    İsimsiz bir mezara gömülecek

    Suudi Arabistan Kralı Selman'dan ilk açıklama 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow