hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saadet Partisi, Erdoğan'a mı oy verecek?

    Saadet Partisi, Erdoğana mı oy verecek
    expand

    Saadet Partisi Rize İl Başkanı Hasan Uzun, cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklenmesinden yana olduğunu bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çatı aday olmadığını, CHP ve MHP'nin adayı olduğunu belirtti.

    AK Parti'nin adayı Erdoğan

    Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'nin, Saadet Partisi ziyaretleri öncesinde adaylarını belirledikleri halde bunu sakladıklarını savunan Uzun, "Bu, ziyaret gerçekleştirilen kuruma karşı nezaketsizliktir. 40 yıldır cumhurbaşkanını halkın seçmesini söylüyoruz. Saadet Partisi parlamento dışında olduğundan kendi cumhurbaşkanı adayını gösterememiştir ama 40 yıl sonra rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın sözüne gelinmiştir. 12. cumhurbaşkanını halk seçecek" ifadelerini kullandı.

    "Tek rakip Recep Tayyip Erdoğan"

    Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanının halkın oyları ile başa geçeceğini anımsatan Uzun, şunları kaydetti: "Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Toplantısında fikirlerimi açıkça ifade ettim. Bu fikirlerimi kamuoyuyla da paylaşmak istiyorum. Cumhurbaşkanlığı farklı bir makam, parti görevlerinden istifa edilerek cumhurbaşkanı olunuyor. Biz de cumhurbaşkanlığı seçimine farklı yaklaşmalıyız. Genel Başkanımız Mustafa Kamalak'ın ifadesi ile 'Milli görüş bir cumhurbaşkanı daha seçecek. 'Kamalak'ın sayın Başbakan ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklama, 'Başbakan Erdoğan aday olursa destek vereceğiz' anlamına gelir. Cumhurbaşkanı adayı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklenmesinden yanayım. Bu parti seçimi değil, cumhurbaşkanlığı seçimidir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow