hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak Belediye Başkanı'na 2 saatlik gözaltı

    Şırnak Belediye Başkanına 2 saatlik gözaltı
    expand

    Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, "Abdullah Öcalan'a özgürlük" kampanyasına katılarak imza topladığı için "suç ve suçluyu övme" gerekçesiyle gözaltına alındı. Kadırhan ve beraberinde gözaltına alınan 7 kişi 2 saat sonra serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP'lilerin "öcalan'a özgürlük" adı altında başlattığı kampanya için dün akşam saatlerinde Cudi Mahallesi'nde imza toplandı.

    Polis, kampanyaya katılarak imza toplayan şırnak belediye başkanı Serhat Kadırhan'ın da aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

    Emniyete götürülen Kadırhan ile beraberindekiler yaklaşık 2 saat süren ifade verme işleminin ardından adliyeye sevk edilmeden serbest bırakıldı.

    Emniyet çıkışında açıklama yapılan başkan Kadırhan, Öcalan'ın çözüm sürecinin en önemli aktörlerinden birisi olduğunu belirtti, imza kampanyasına kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

    Valilikten açıklama

    Şırnak Valiliğinden, bazı basın yayın organlarında çıkan, "Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan'ın gözaltına alındığına" dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, Kadırhan'ın kendi isteği ile emniyette bir konu ile ilgili ifade verdiği ve herhangi bir gözaltı işleminin uygulanmadığı belirtildi.

    Açıklamada, Kadırhan'ın gözaltına alındığına dair bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow