hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak Valisi: Katırlar silah sesinden korkup uçurumdan düştü

    Şırnak Valisi: Katırlar silah sesinden korkup uçurumdan düştü
    expand

    Şırnak'ta kaçakçılıkta kullanılan katırların infaz edilmesi tartışması, Vali Ali İhsan Su'nun olay hakkındaki son açıklaması ile yeni bir boyuta taşındı. Su, katırların "vurulmadığını, silah sesinden korkup uçurumdan düştüklerini" söyledi. Cnnturk.com'a konuşan Melda Onur Genelkurmay Basın Sözcüsü'nün yaptığı açıklamayı aktararak karakolda işkence gören köpeğin askeriye tarafından tedavi edileceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doktor Damla Şahin ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Şırnak'ta Besna Karakolu önünde yaşananları cnn turk.com'a anlattı.

    Damla Şahin, yaklaşık 5-6 saatir Besta Karakolu'nun önünde olduklarını ifade etti. "Tam bir fiyasko" yaşandığını söyleyen Şahin, açık bir yasa ihlali işlendiğini de belirterek gerekli işlemlerin yapılmasına rağmen karakolda işkence gören köpeği alamadıklarını açıkladı.

    AÇ VE HASTA

    Köpeği gördüklerini de söyleyen Şahin yetkililerin işi sürekli yokuşa sürdüğünü ifade etti. Köpeğin aç, hırpalanmış ve hasta olduğunu belirten Şahin kendilerinden istenen tutanağın imzalanmasına ve gerekli incelemelerin de yapılmasına rağmen işkence gören köpeğin "tahkikatın sürdüğü" söylenerek teslim edilmediğini de ekledi. Şırnak'taki katırlar gibi işkence gören köpek için de suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

    Şırnak Valisi: Katırlar silah sesinden korkup uçurumdan düştü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MELDA ONUR: "HATAYI BİZİM PERSONELİMİZ YAPMIŞTIR" AÇIKLAMASI YAPILDI

    Karakolun önünde bekleyen isimlerden olan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da yaşanan en sıcak gelişmeyi aktardı. Genelkurmay Basın Sözcüsü'yle konuşan Onur önemli bilgiler verdi. Sözcünün "Bu kendi personelimizin yaptığı bir hatadır ve köpeğin tedavisini biz üstleneceğiz" dediğini ifade eden Onur, köpeğin askeri bir veterinerlik okuluna gönderilerek burada tedavisinin gerçekleştireceğini aktardı. Onur sürecin sonuna kadar takipçileri olacaklarını da ifade etti.

    Melda Onur CNN Türk yayınına bağlandı

    GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

    Genelkurmay Başkanlığı, sosyal medyada paylaşılan "köpeğe işkence" görüntülerine ilişkin açıklama yaptı.

    Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, 12 Nisan'da sosyal medyada paylaşılan, askerler tarafından bir köpeğe işkence edildiğine dair video görüntüsünün tespit edildiği belirtildi. Şırnak'ta bir üs bölgesinde çekilen söz konusu görüntüyle ilgili haberlerin, 13 Nisan'da bazı internet haber sitelerinde yer aldığı bildirilen açıklamada, "Görüntülerin incelenmesi neticesinde söz konusu personel hakkında, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde yasal işlem başlatılmıştır" ifadesi kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "KATIRLAR SİLAH SESİNDEN KORKUP UÇURUMDAN DÜŞTÜ"

    CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) üyeleri ile birlikte ölü katırların durumunsu incelemek için gittiği Şırnak'ta, Vali Su ile de görüştü.

    Onur Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Vali görüşmede bize, katırların vurulup öldürülmediğini, ancak silah sesinden korkup, uçurumdan düştüklerini söyledi" dedi.

    CHP'li Melda Onur ve HAYTAP üyeleri öldürülen katırlar için Şırnak'ta

     

    "KAÇAN KATIRLARI, YAKALAYIP VURMUŞLAR..."

    Onur, toplam 25 katırın öldürüldüğünü de anlatarak, "boyunlarından vurulmuş 15 katır derhal ölmüş. Diğerleri kaçmış. ancak kaçanları da askerler yakalayıp vurmuşlar" dedi.

    VALİ AÇIKLAMA YAPTI: "KATIRLARIN KAÇAKÇILIKTA KULLANILMASI HAYVAN HAKLARINA AYKIRI"

    Şırnak Valiliği de görüşme hakkında açıklama yaparak, katırların kaçakçılık faaliyetlerinde kullanılmasının "hayvan haklarına aykırı" olduğunu bildirdi. Açıklamada şöyle denildi;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "CHP Milletvekili Sayın Melda ONUR ve beraberindekiler, kaçakçılık faaliyetlerinde kullanılan katırlarla ilgili Valiliğimizi ziyaretlerinde:
    Valiliğimizce, katırların kaçakçılık faaliyetlerinde kullanıldığı, özellikle sigara kaçakçılığında kullanıldığı, katırların bu anlamda gayri yasal işlerde kullanılmasının doğru olmadığı, bunun hem hayvan hakları bakımından hem de taşınan kaçak sigaraların insan sağlığına verdiği zararlar ve insan hakları açısından da doğru olmadığı, bu anlamda hepimizin kaçakçılık faaliyetlerine karşı çıkmamız gerektiği, ilgili vatandaşları bu konuda kendilerinin de uyarmasının uygun olacağı ifade edilmiştir.

    Ayrıca kaçakçılık faaliyetlerinin sebebi olarak gösterilen işsizlik konusunda Valiliğimizce yöre vatandaşlarına (arıcılık, kilimcilik vb.) iş imkanları konusunda yardımcı olunacağının söylendiği gelen heyete ifade edilmiştir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow