hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli'de jandarma karakoluna silahlı saldırı

    Tuncelide jandarma karakoluna silahlı saldırı
    expand

    Tunceli'nin Ovacık ilçesi Kuşluca Jandarma Karakolu'na bir grup PKK'lı tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlediği belirtildi. Askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PKK 'lı kalabalık bir grup, bugün saat 18.30 sıralarında Tunceli’nin Ovacık ilçesindeki Kuşluca Köyü'nde yapımı tamamlanmak üzere olan jandarma karakolunun önce koruma kulelerine ateş açtı. PKK'lı grup ardından iki farklı noktadan karakolu ateş altına aldı. Karakoldaki askerlerin de karşılık vermesiyle yaklaşık 15 dakika süren bir çatışma yaşandı. Çatışma da ölen ya da yaralananın olmadığı öğrenildi.

    PKK'lı grubun saldırısının duyulması üzerine karakola Ovacık ilçe merkezinden helikopterlerle Jandarma Özel Harekât Timleri indirildi. Kobra helikopterlerde çatışmadan sonra kaçan PKK'lıların bulunduğu alanları ateş altına aldı.

    Öte yandan Diyarbakır 'ın Lice İlçesi'nde çıkan olaylarda 1 kişinin ölmesi üzerine Tunceli'de jandarma karakollarına güvenlik önlemlerin en üste seviyeye çıkarılması talimatı verildiği öğrenildi.

    PKK, Bingöl'de 10 iş makinesini yaktı

    Bingöl'ün Kığı ilçesi kırsalında bulunan bir taş ocağı şantiyesine dün gece baskın düzenleyen bir grup PKK'lı çalışanları etkisiz hale getirerek, şantiyede bulunan 10 iş makinesini ateşe vererek kullanılamaz hale getirdi.

    Kığı İlçesi'ndeki Kığı Barajı bölgesinde yer alan bir taş ocağı şantiyesine dün gece baskın düzenleyen bir grup silahlı PKK'lı, şantiyede bulunan işçi ve operatörleri etkisiz hale getirdikten sonra 10 iş makinesini ataşe verdi. Yakılan iş makinesini kullanılamaz hale gelirken, olaydan sonra PKK'lı grubun dağlık alana kaçarak izini kaybettirdiği belirtildi. Olaydan sonra çok sayıda jandarma birliği bölgeye sevk edildi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow