hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversitelerin ek yerleştirme tarihi değişti

    Üniversitelerin ek yerleştirme tarihi değişti
    expand

    Üniversite ek yerleştirme tercihi için daha önce 21 Ağustos olarak açıklanan başvuru tarihi uzatıldı. Tercih yapmak isteyen öğrenciler 23 Ağustos Pazar günü 23.59'a kadar tercih yapabilecekler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerde açıkta kalanlar ve ek tercihleri bekleyen adaylar, 2015-2016 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan veya yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, ÖSYM tarafından yapılacak ek yerleştirmeler için tercihlerini 23 Ağustos'a kadar internet üzerinden bireysel olarak yapacaklar.

    Gülüşün sırrı: "Kaçan tebessüm"

    Ek yerleştirme detayları

    Başvuru merkezlerinden/ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacağını söyleyen ÖSYM, ek yerleştirme tercihlerinin sadece elektronik ortamda yapılanların işleme alınacağı ve posta ile ÖSYM merkezine gönderilen veya elden verilmek istenen Tercih Formları işleme alınmayacağını bildirdi.

    Afyon'da 14 milyon yıllık araç izleri!

    ÖSYM, ek yerleştirme için tercih ücretini 15,00 TL olarak belirledi. Ek yerleştirme için tercih ücretinin, tercih işlemi yapıldıktan sonra 17-24 Ağustos 2015 tarihleri arasında yatırılmış olması gerekiyor. Bankadan yapılacak ek yerleştirme tercih ödeme işlemleri sadece resmî iş günlerinde ve mesai saatleri içinde yapılabilecektir. Ek yerleştirme tercih ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak adaylar için 24 Ağustos 2015 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ödemeler” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak adaylar için 24 Ağustos 2015 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. ÖSYM, verilen bu süreler içerisinden ödeme yapılmadığı taktirde, adayın ek yerleştirme tercih başvurusunun kabul olunmayacağı ve işleme alınmayacağını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Laboratuvarda insan beyni üretildi


    Ek tercih yaparken dikkat edilmesi gerekenler

    2015 ek yerleştirmeye ilişkin bilgiler, 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır. Adaylar, 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzuna yukarıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Ek yerleştirme tercih kılavuzu, sadece internet üzerinden temin edilecek, herhangi şekilde basımı olmayacaktır. Bu yüzden ek yerleştirme tercih başvurusu yapacak öğrencilerin, ÖSYM tarafından yapılacak duyuruları takip etmesi gerekiyor.

    Laboratuvarda insan beyni üretildi

    -Ek yerleştirmelerde tercih yapabilmek için 1. Yerleştirmede de tercih yapmış fakat yerleştirilememiş olmak gerekir.
    -ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzunu çok iyi incelenmelidir.
    -En çok istediğin bölüme 1. sırada yer vermelidir; diğerlerini de aynı mantığa göre sıralanabilir.
    -Tablo 3A’daki iki yıllık bölümleri seçerken alan içi-alan dışı durumlarına mutlaka dikkat edilmelidir. Çünkü öncelik sırası alandan gelenlerin olacaktır; boşluk kalırsa alan dışından da öğrencileri yerleşebilecektir.
    - Tercihler belirtilen tarihlerde yapılmalıdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow