hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye’de Kadınların Üniversitede 100. yılı

    Türkiye’de Kadınların Üniversitede 100. yılı
    expand

    Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu ve İstanbul Kadın Müzesi işbirliğiyle 6-8 Kasım 2014 tarihlerinde, Karaköy Minerva Palas’ta, “Akademide Toplumsal Cinsiyet Eşitliği - Uluslararası İyi Örnekler Sempozyumu” düzenlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’de kadınların üniversiteye girme hakkını elde etmelerinin 100. yılında, üniversitelerde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için geliştirilen politikaları, programları ve iyi uygulama örneklerini uluslararası bir platformda tartışmak üzere 6 - 7 - 8 Kasım 2014 tarihlerinde, Karaköy Minerva Palas’ta, “Akademide Toplumsal Cinsiyet Eşitliği - Uluslararası İyi Örnekler Sempozyumu” düzenlenecek.

    Sempozyum çerçevesinde 7 Kasım - 21 Aralık 2014 tarihleri arasında, Yunanistan Başkonsolosluğu Sismanoglio Megaro’da “Kadınların Üniversitede 100 Yılı - İnas Darülfünunu / Kadın Üniversitesi 1914 – 1919  adlı sergi görülebilecek.

    İlk buluşma yarın

    Sempozyum öncesindeyse yarın (4 Kasım 2014) Yunanistan Başkonsolosluğu Sismanoglio Megaro’da sempozyumun ve serginin tanıtılacağı bir toplantı düzenleniyor. Toplantıda Türkiye’de kadınların üniversiteye girme hakkını elde etmelerinden 100 yıl sonra tartıştıkları, “Üniversitede toplumsal cinsiyet eşitliğine ne kadar yaklaşıldı?”, “Kadınlar akademinin hangi alanlarında var ya da yoklar?”, “Yükseköğrenim kurumlarında verilen eğitimin kalitesiyle birlikte, akademide toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması arasındaki ilişki nedir?" soruları irdelenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Toplantının ardından, “Kadınların Üniversitede 100 Yılı - İnas Darülfünunu / Kadın Üniversitesi 1914 – 1919sergisi tanıtılacak ve anlatımlı olarak gezdirilecek.

     



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow