hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Av Köpeği Özellikleri Nelerdir? Av Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır?

    Av Köpeği Özellikleri Nelerdir Av Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Av köpeği, avcılıkla uğraşanların en yakın dostlarıdır. Her av cinsine uygun av köpeği gerekmektedir. Türkiye’de yaygın olarak bulunan av köpekleri, Kurthazar av köpeği, av köpeği ve drahthaar av köpekleridir. Av köpekleri tüyleri, koku alma, dudak özellikleri, çene yapıları ve deri özellikleriyle tanınmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Av Köpeği Özellikleri Nelerdir?

    Av köpeği özellikleri arasında, tüy rengi ve özellikleri ön planda tutulmaktadır. Av köpeklerinin tüy rengi erkek av köpeklerinde kahverengi ve beyaz, dişilerde kahve- beyaz ya da düz kahverengidir.
    İnce tüylü av köpeklerinin dişi ve erkek türlerinde kısa tüyler bulunmaktadır. Av köpeklerinin göz renkleri bal rengindedir.

    Burunları ten rengi olarak görülmektedir. Burun delikleri aralıklıdır. Av köpeklerinin en önemli görevlerinden biri de koku tespitidir. Dişi av köpeklerinin dudak yapıları erkeklerde ,22’lik kısımda ayrık, %83,78’lik bölümde ise normaldir. Av köpeklerinde dişler ayrık ve normal olarak görülebilmektedir. Dişilerin tamamında makas tipi çeneye sahip oldukları ve alt çenenin üst çeneye kenetlenmiş olduğu görülmektedir. Ferma özelliği(habercilik) avını tespit ederek avcıyı bilgilendirmekte aynı zamanda avı ürkütmemektedir. Bu harekete ferma denmektedir.

    Av Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır?

    Av köpekleri görev hayvanlarıdır. Avcıların işlerini kolaylaştırdıkları ve can dost olduklarından bakılıp beslenmektedir. Av köpekleri av dönemleri ve av dönemleri dışında beslenme şekilleri farklıdır. Av dönemlerinde daha aktif olduklarından güçlü gıda alması gerekmektedir. Av dışı zamanlarda rutin beslenme devam etmektedir. Haftanın kaç günü ava gidildiği, av bölgesi koşulları değerlendirilerek beslenme uygulanmaktadır. Av köpeği maması da kullanılabilmektedir, av köpekleri ev yemekleriyle de beslenebilmektedir. Ev yemeğiyle beslenebilen av köpekleri sebze, meyve, et türevleri, kılçıksız balık yiyerek beslenebilmektedir.

    Av Dönemi ve Av Dışı Dönem Farkı Nedir?

    Av köpeklerinde av süreci ve av dışı süreçler arasındaki en büyük fark aktivite ve beslenme şekilleridir. Av köpeği mamaları verilebilse dahi av dönemlerinde av köpekleri proteinden zengin beslenmelidir. Haftada 2-3 gün ava gidilecekse av köpeği iyi beslenmelidir. Hazır mama seçerken de çok özenli davranmak gerekmektedir. Yüksek fiyatlı mamanın daha iyi olduğu anlaşılmamalıdır. Tamamen tersi durum olabilmektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow