hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çandarlı kimdir? Mehmed Fetihler Sultanı’nda Selim Bayraktar oynuyor! Selim Bayraktar kaç yaşında?

    Çandarlı kimdir Mehmed Fetihler Sultanı’nda Selim Bayraktar oynuyor Selim Bayraktar kaç yaşında
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    TRT 1'de yayınlanan Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin oyuncuları arasında yer alan Çandarlı karakterini canlandıranın kim olduğu sorgulanıyor. Her Salı ekrana gelen dizide Çandarlı merak uyandırdı. "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinde, Osmanlı İmparatorluğu'nun ve İslam dünyasının önemli şahsiyetlerinin yaşamlarını ele alacak bir senaryo izleyici ile buluşacak. İşte Çandarlı hakkında bilgiler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çandarlı karakteri, Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin karakterleri arasında yer alıyor.TRT 1’nin merakla beklenen, Selim Bayraktar, Sultan Mehmed karakterine hayat verirken, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Sinan Albayrak, Kenan Çoban, Selim Bayraktar, Savaş Özdemir, Selim Bayraktar, Ali Nuri Türkoğlu gibi değerli oyuncular da kadroda yer alıyor. 27 Şubat Salı günü ekran yolculuğuna başladı. Peki ama Mehmed: Fetihler Sultanı dizisindeki Çandarlı kimdir ?  

     

    Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi Çandarlı kimdir?

     

    Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinde Çandarlı’yı Selim Bayraktar canlandırıyor.

    Büyük ve tecrübeli bir devlet adamı. Osmanlı'nın çıkarlarını her zaman gözeten bir Vezir-i Azam Çandarlı Halil Paşa.  

    Bir yanda Sultan Murad'ın bıraktığı mirası koruma kararlılığı, diğer yanda genç hükümdar Mehmed'in hayali... 

     

    Selim Bayraktar kimdir?

    17 Haziran 1975’te Kerkük’te doğan ve ilkokulu orada tamamlayan Selim Bayraktar, 12 yaşındayken ailesiyle birlikte Türkiye’ye geldi. Antalya’da lisede eğitim aldığı sıralarda yolda gördüğü bir ilanla tiyatro atölyesinde kurslara katıldı ve tiyatro hayatı böyle başladı. Liseyi bitirdikten sonra Ankara Hacettepe Üniversite’si Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü kazandı ve 2000 yılında mezun oldu. Diyarbakır ve Antalya Devlet Tiyatroları başta olmaz üzere çeşitli tiyatrolarda Kadıncıklar, Yerma, Akide Şekeri, Gulyabani , Asalak, Çıkmaz Sokak Çocukları, Ferhad ile Şirin, İçerdekiler, Yedi Kocalı Hürmüz, By Kolpert, Kadeş Gelini, Ana, Sırça Kümes ve Othello gibi birçok ünlü tiyatro oyunda yer aldı. Ekran hayatına 2006 yılında Köprü dizisinde canlandırdığı Erdal karakteriyle başlayan Selim Bayraktar, 2009 yılında Bir Bulut Olsam dizisinde Mahmut Paşa karakterine hayat verdi. 2011 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Sümbül Ağa’yı canlandırdı ve büyük beğeni topladı. Sonrasında ise Gecenin Kraliçesi, 7 Yüz, Görünen Adam, Çoban Yıldızı ve Ufak Tefek Cinayetler gibi dizilerle televizyon hayatına aktif olarak devam etti. 2018 yılında Ağlama Anne dizisinde Ali Osman karakterine hayat verdikten sonra, HBO’da yayınlanan ‘Succession’ dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı. 2019 yıllarının sonunda Aşk Ağlatır dizisinin kadrosuna dahil oldu.
    Beyaz perdede ilk kez 2009 yılında Büyük Oyun filminde gördüğümüz Bayraktar, Kırmızı, Aşk Sana Benzer, Kanlı Girdap, Vezir Parmağı, İstanbul Kırmızısı, Arada, Cingöz Recai ve son olarak Can Dostlar filmlerinde rol aldı ve sinema dünyasında adından çokça bahsettirdi. Uzun metrajlı filmlerin yanı sıra 2015 yılında yönetmenliğini Onur Saylak’ın üstlendiği Orman isimli kısa filmde de oynadı.
    Son olarak ‘Ottoman Rising’ projesinde Çandarlı Halil Paşa karakterini canlandırdı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow