hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kübra Ünlü yazdı! ‘İnci Taneleri’ Mezar Başında Birleşti!

    Kübra Ünlü yazdı ‘İnci Taneleri’ Mezar Başında Birleşti
    expand

    Yayına girdiği günden beri adından her hafta söz ettirmeyi başaran Kanal D’nin sevilen dizisi İnci Taneleri on dördüncü bölümü ile ekrana geldi. Senaryodaki mekanlar, karakterlerin sınıfsal, statü hikayeleri ile sektörde farklılık yaratan, bambaşka hayatlara pencere açan dizinin öyküsü başrol oyuncusu Yılmaz Erdoğan tarafından yazılıyor.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dizinin geçtiğimiz hafta gündem konusu senaryodan bağımsız bir konu oldu. Dizide benzerliğine dikkat çekilen Yılmaz Erdoğan’ın kardeşi Deniz Erdoğan haberleri oldu.

    Dizide bir aile kumpanyası tadının var olduğuna dair yazımı ise haftalar önce yazmıştım…

    Meraklısı için yazımın linkini de şuraya bırakıyorum,

    https://www.cnnturk.com/magazin/kubra-unlu-yazdi-inci-taneleri-setinde-agabey-kardes-gelin-ayni-sahnede

    https://www.cnnturk.com/magazin/kubra-unlu-yazdi-inci-tanelerinde-karakterler-gecidi

    Zira, aileden kimlerin oynadığı ya da ailenin bir tür konservatuar gibi, hizmet sektöründe olduğunu kaleme almıştım. Kaçıranlara ve İlgilisine duyurulur…

    Yayına giren yeni bölüme gelecek olursak, adeta mezar başında bir aile yeniden birleşti demek mümkün.

    Hayatın başlangıcı ve bitişine yönelik metaforları ile Yılmaz Erdoğan bu kez daha çok görüntüler eşliğinde bir şiir yazmış demek benim için mümkün.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anne hayatta var oldukça hayata can veririnken hayatta kalamamış bir annenin dağılan hayat devamlılığı hayatta kalanlarla ancak bir mezar başında hayat bulabilirdi.

    Dolayısıyla İnci Tanelerinin kadrosuna geçtiğimiz bölümlerde dahil olan Yılmaz Erdoğan’ın kızını canlandıran Nehir’in sahnesi bu anlamda duygu seline sebep oldu. İstanbul'a gelir gelmez annesinin mezarlığına ziyarete gelen Nehir, mezar başında babası ve kardeşini görünce şaşırarak bir ağacın arkasına saklandı.

    Annesinin öldüğü gün babasının gözaltına alındığı anları hatırlayan Nehir, gözyaşları içinde kaldı. Nehir kardeşini takip ettikten bir süre sonra mezarlığa geri dönerek 'Anne sana çok ihtiyacım var, dedi.

    Dizinin senaryosundan sonra en çok konuşulanı olan mekânı oldu ve bu bölümde de müzikhole uzun bir ardan sonra Zahir gelince Dilber cephesinde durgun sular yine çağlamaya başladı.

    Dilber dans ederken mekâna Zahir geldi. Koluna yaptırdığı 'Dilber' dövmesini gösterdikten sonra Zahir mekândan ayrıldı.

    Diğer taraftan otoparkçılıktan galeri işletmecisi olarak artık yeni bir sınıf kıyafeti giydirilen Cihan ise yeni işine ve rolüne adapte olmaya çalışırken Nehir’le karşılaştı.

    Başlarına gelen oyunu geri planda sesiz sedasız çözen Nehir, otoparka geldi. Nehir, 'Özgür' diye seslenince Cihan ablasını sesinden tanıdı. Yıllar sonra yan yana gelen kardeşler gözyaşları içinde kaldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow