hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kübra Ünlü yazdı! “Taş Kağıt Makas” Bir Baba – Oğul Hikayesi!

    Kübra Ünlü yazdı “Taş Kağıt Makas” Bir Baba – Oğul Hikayesi
    expand

    “Taş Kâğıt Makas” Kanal D’ de ikinci bölümüyle ekrana geldi. Ekranlara gelmeden rüzgârı ile adeta kendi izleyici kitlesini oluşturan dizi işlediği konusu itibariyle oldukça ilgi çekti. Toplumsal gerçekçi meseleleri ekrana taşıyan içerikleri ile Kanal D ise en çok izlenilen televizyon kanalı olmayı devam ettiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Taş Kâğıt Makas” ile Türk Televizyonlarında ilk defa bir baba- oğul ilişkisi işleniyor. Kanal D’nin taşın altına elini koyduğu hikayeleri ile yayına giren dizileri ise geniş kitleleri memnun ederken dünya çapınca referansları içeren alanlardan ödüller almaya devam ediyor.

    Ekin Koç, Serra Arıtürk, Ozan Güven, Hande Ataizi, Burak Yörük, Hüseyin Avni Danyal, Aytaç Uşun, Bülent Seyran, Selim Galip, Anıl Taşezen’i kadrosunda buluşturan “Taş Kağıt Makas” ın ekrana gelen yeni bölümü sosyal medyanın da gündemine düştü.

    Hayatın ve insanın gerçeklerinin belli süzgeçlerden geçirilerek, değerlendirilip, kaleme alınan bu gibi televizyon işlerini karalamak adına kraldan çok kralcılık müessesiyse tam da o dakikalar itibariyle, anında işletilmeye başlandı.

    Ekrana, film, dizi, haber, program olarak yansıyan hayatın içinden gerçeklerin işlendiği alanlardan biri olduğunu unutup, sosyal medyada veya köşelerinde duyar kasanlar hatta öyle ileri gittiler ki Kanal D ve “Taş Kâğıt Makas” adlı iddialı diziye olmadık cümleler kurmayı kendilerine hak saydılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki sezondur Kanal D’nin içerikleri hakkında izlenip ve değerlendirmeler, haberler yazan biri olarak; Üstelik dışarıdan bir göz olarak bağımsız değerlendirmeler yapan biri olarak açıkçası nasıl oluyor insanlar bu denli hayatın gerçeklerinden kopuk yaşıyorlar ziyadesiyle şaşırıyorum.

    Ekrana gelen dizilerin içeriklerine bakılmaksızın kurulan yersiz cümlelerin neye hizmet ettiğini elbette anlayabiliyorum ancak tüm bu cümleleri kuranlar sanki başka bir gezegende yaşıyor ve dahi kendi karakterleri püri pak, cennetlik melek tiyniyetli insanlar…

    Bu arkadaşlara hatırlatayım, Kanal D’de geçtiğimiz yaz sezonu ekrana gelen çok kıymetli bir içerikle hazırlanmış, üstelik kültürel turistik bir hizmeti de içerisinde barındıran, ekran aracılığı ile adeta doğa ziyafeti yaşatan, hayat boyu sürecek bir rahatsızlığın; Aile içerisinde nasıl hal edildiği, fertlerin ve hastalığı yaşayanların psikolojisi ve tüm bunları yaşayan bir ailenin, çocuklarını , bu türden savunmasız çocuklarının sokağın tuzaklarından nasıl ve hangi biçimlerden uzak tutulacağına dair çok çok önemli dizisi “Dönence”den hiç haberleri oldu mu yada olmadı mı merak ediyorum.

    Aynı köşe sahipleri madem bu denli ahlak timsali insanlardıysa o günlerde de madem hem Kanal D’yi hem yapımcıları hem yöneticileri kutlamaları gerekmez miydi? Bu insanlar kendi basın mecralarında üst perdeden kişileri, kurumları, hedef gösterme gayretine düşerken acaba Dönence gibi işleri neden hiç kaleme almadı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Veya gerçek hikayelerden uyarlanan sayısız dizi sezonluk olarak girdi o günlerde neden görmezden geldi…

    Birbirinden kıymetli içerikleri yerden yere vurarak, hiçe sayarak çirkin bir algı yaratmak, kurumların yöneticilerini “özür”e çağırmak, hayatın bir matematiği olduğunu anlamadan yaşayan bu kimselerin haddine değildir.

    Hayat için en ufak bir emek sarf etmemiş, hiçbir taşı taş üstüne koyamamışların yapabileceği tek şey süreli imkanları içerisinde işte böyle saçmalamalarıdır ki bu da ne kuruma ne yöneticilerine ne de bu önemli işleri dünya platformlarına taşıyanlara hakaret etme hakkını size vermez.

    Özetle “Taş Kâğıt Makas” “Hayatın Oyunu” toplumsal gerçekçilik içerisinde yürekleri sızısı ile ferahlatan bir baba – oğul hikayesidir. Üstelik hiç işlenmemiş bir çerçeveden meseleye bakmayı sizin gibilere rağmen, becerebilmiştir. Dolayısıyla canım efendim;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayatı bilin ki haddinizi bilesiniz!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow