hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kübra Ünlü yazdı! “Taş Kağıt Makas”  Yeni Bölümüyle İzleyenleri Şaşırttı!

    Kübra Ünlü yazdı “Taş Kağıt Makas”  Yeni Bölümüyle İzleyenleri Şaşırttı
    expand

     Kanal D’nin ilgi ile takip edilen dizisi Taş Kağıt Makas ,  bu hafta ekrana gelen yeni bölümüyle izleyenlerini şaşırttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz haftalarda Türkiye gündemine oturan Eylem Tok ve Oğlunun kaçırılma haberinin, dizinin yeni bölümünde karşısına çıkması, konunun sosyal medyada yeniden gündeme gelmesini sağladı.

    Yusuf Pirhasan’ın yönetmenliğini üstlendiği, senaryosunu Uğraş Güneş’in kaleme aldığı dizi; Yeni bölümünde lüks otomobiliyle 5 kişiye çarpıp Oğuz Murat Acı'nın ölümüne neden olan 17 yaşındaki oğlunu Amerika'ya kaçıran yazar Eylem Tok olayına benzer bir senaryo ekrana geldi

    Dizinin yeni bölümünde yaşananların başında ise Rıza’nın hastalığına bağlı olarak yaşadığı korku ile oğlu Umut’u hatırlayamaması oldu. Umut,Neşet İle beraber cezaevine geldi. Savcıdan Rıza'nın koğuş arkadaşı İsmet Uzun'un hayatını kaybettiğini öğrendi. Rıza yaşadığı korku dolu anların ardından oğlu Umut'u tanıyamadı.

    Harun’un Fecir’in elde ettiği bilgilerden sonra Rıza’nın koğuşuna adam sokma girişimi başarılı oldu. Rıza’yı korumak adına içeriye yerleştirilen Harun’un adamı Yücel, Rıza’nın öldürülme girişimlerini engelledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dizinin Eylem Tok olayına göndermesi ise dizinin bu bölümünde Furkan’ın lüks aracıyla seyir halindeyken, sipariş götüren kurye Mehmet’e çarpması ile başlıyor.Meryem oğlunu kurtarmak için abisi Bünyamin'in yanına gidiyor ve Bünyamin, suçu kazayla alakası olmayan şoför Ercan yıkarak kız kardeşi Meryem ve yeğeni Furkan'ı temize çıkarması için Harun'u yanına çağırıyor. Hikayenin bundan sonraki kısmı tam olarak gerçek bir yaşam hikayesi olan Eylem Tok ve Oğlu’nun yaşattığı acıya eşlik eder nitelikte kaleme alınmış.

    Kuryenin ölümüne sebep olan bu kazanın haberi tam da Meryem, Savcı Süreyya ile yemek yerken geliyor.Süreyya’ya gelen telefonla oğlunun kazasından haberdar olan Meryem ehliyeti olmayan oğlunu kurtarmak adına bir başkasının hayatına kast ediyor.

     Sözde, olay yerine giden Savcı Süreyya, bütün tutanakları ve ifadeleri aldı. Ağabeyi Bünyamin’in yardımı ise Meryem’i de oğlunu da daha da beter bir kaosun içine çekti. Bünyamin’in söz de şoförünün o kazaya karıştığını ve kuryenin öldüğünü söyleyen Harun’un bu davada titizlikle çalışmasını istedi.

    Harun, kuryeye çarptığı iddia edilen şoför ile görüşürken; Umut ve Neşet de acılı ailenin yanındaydı. Neşet’i de yanına alarak olay yerine giden Umut, davanın seyrini değiştirecek bir detayı yakaladı. Müvekkilini kurtaracağının garantisini veren Harun, bir kez daha Umut’un hamlesi ile bozguna uğradı.Kanıtları mahkemeye sunan Umut, şoförün tutuklanmasını sağladı.Kazayı aslında Furkan’ın yaptığını çözen Harun’da ,Kadir’e hesap sordu.Davayı Alev’e bırakan Harun tüm kirli dosyalardan el çekmek istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Diğer taraftan Makbule ile yıllar sonra karşılaşan  Umut babasının davası için kendisinden yardım istedi.Uzun konuşma sırasında kendisinin takip edildiğini fark etmeyen Umut ise Makbule'nin başına olası gelme ihtimali olan plandan habersizdi. Zira Fecir in takip ettirdiği Umut’un Makbule ile görüşmesine şahit olduktan sonra yeni plan Makbule’nin öldürülmesi  yönünde bir karar oldu.

    Makbule’yi öldürmek için talimat alan Azad, Fecir’in bu isteğini yerine getirmedi.Kuryenin hayatını kaybettiği kazanın ikinci duruşmasında Umut ile Rüya karşı karşıya geldi.Umut, elindeki delilleri mahkeme başkanına tek tel sunarak kazayı yapan asıl kişinin 17 yaşındaki Furkan olduğunu ispat etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her şeyin ortaya çıkmasının ardından panik yaşayan ve yurtdışına kaçma planları yapan Meryem ile Furkan, polisler tarafından yakalandı.

    Dizinin finalinde ise Umut, Makbule ve Alev arasında geçen diyaloglarda bir gizli açığın daha ortaya çıkması izleyiciyi bir kez daha heyecanlandırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow