hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2 bin km menzilli otomobil üretecek

    2 bin km menzilli otomobil üretecek
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Geely Automobile, 2025 Stratejisini Auto China 2024'te açıkladı. Hedef 2 bin km menzile ulaşmak.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin’li  Geely'nin GEA mimarisine dayanan yeni teknoloji amiral gemisi SUV'u Starship'in dünya prömiyeri yapıldı..Markanın yapay zeka teknolojisini vurguladığı konsept model  Yeni Nesil Leishen Hibrit Elektrikli ve AI Dijital Şasiyi içeriyor.Yeni SUV prototipi Starship Galaxy markanın” Yapay Zeka Araçları İnşa Etme" konusundaki beceresi ortaya konmak istenmiş.

    Martı kapı şeklinde  

    Konseptin ilginç mimarisinden örnek verecek olursak aracın 4 yeri açılabiliyor. Ön va arka kapılar yana doğru açılabilirken üst tavanlar da martı şeklinde yukarı kalkabiliyor. Bu araç üzerinde otonom sürüş özellikleri de uygulayan marka yeni yakıt seçimlerinde hibritin öne çıkacağı mesajını da veriyor.  Geely Auto Group CEO'su  Gan Jiayue, "Bu akıllı teknolojiler, Starship'ten başlayarak Yinhe yeni enerji ürün serisinde kademeli olarak uygulanacak ve her yeni Yinhe serisi aracın yapay zeka çağına girişini işaret edecek."diye konuşuyor.

    Global Akıllı Yeni Enerji Mimarisi

    Markanın geliştirdiği GEA'nın küresel akıllı yeni enerji mimarisi, "donanım, sistem, ekoloji ve yapay zekayı" birleştiren dünyanın ilk dördü bir arada yapay zeka akıllı mimarisi olarak tanımlanıyor.  Mekansal tasarım, akıllı enerji, kapsamlı güvenlik, yapay zeka zekası ve sürüş performansında önemli ilerlemeler sunuyor. Çin’li marka bundan sonra üreteceği modellerde saf elektrik, hibrit, menzil genişletici ve yeşil metanol gibi seçeneklerle tam elektrifikasyonu destekleyerek kullanıcılara geniş ve esnek güç seçenekleri sunmayı hedefliyor.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow