hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2.el araç fiyatlarında ibre yukarıya döndü  

    2.el araç fiyatlarında ibre yukarıya döndü
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Fiyat Endeksi’nin şubat ayı sonuçlarına göre; geçen yıl aralık ayından itibaren yükseliş gösteren ikinci el araç fiyatları şubat ayında da yüzde 3 oranında artış gösterdi.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapay zeka ile geliştirilen  VavaAI Fiyat Endeksi’nin Şubat 2024 sonuçlarını açıkladı. VavaCars’ın kamuya açık verilerin analizini yaptığı fiyat endeksine göre aralık ayından itibaren ikinci el araç fiyatları, yükseliş grafiği çiziyor. VavaAI Fiyat Endeksi’ne göre ikinci el araç fiyatları, şubat ayında ocak ayına göre yüzde 3’lük artış gösterdi.

    Öte yandan araç segmentleri arasında anlamlı bir fark oluşmadı. A, B, C ve D segmentleri benzer oranda artış gösterdi. Sektör temsilcilerinden  Serdıl Gözelekli, satış ve ilan fiyatları arasındaki farkın azaldığına işaret etti. Endeks sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Gözelekli şunları söyledi: “Şubat ayı verilerimiz, hem alıcılar hem de satıcılar için karar verme sürecinde önemli bir rehber niteliği taşıyor. İkinci el araç piyasasında bu dönemde daha dikkatli ve planlı hareket etmek, doğru seçimler yapmak adına kritik bir öneme sahip.

    Enflasyon ve kurdaki değişimlerin de etkisiyle ikinci el araç fiyatlarında artış yaşandı. Geçen yıl ağustos ayından kasım ayına kadar düşüş gösteren ikinci el araç fiyatları, 2024 yılı şubat ayına kadarki süreçte yükselme grafiği çizerek Şubat 2024’te yüzde 3’lük bir artış gösterdi. Bu durum ikinci el araçların değerinin yükselme trendine girdiğini gösteriyor.” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow