hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 - 2019 zorunlu kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak?

    2018 - 2019 zorunlu kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak
    expand

    Kış lastiği uygulaması ile her yıl araçların trafikte daha güvenli bir şekilde ilerlemeleri sağlanıyor. Trafik ekipleri de akışı tehlikeye atabilecek araçlara karşı denetimlerini devam ettiriyor. Peki, bu yıl zorunlu kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak ve araçlarda başka hangi malzemeler kontrol edilecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2018 – 2019 kış lastiği uygulaması ile her yıl olduğu gibi bu yıl da araçların trafikte daha rahat bir şekilde yol almasını sağlayacak. İşte uygulama ile ilgili detayların tamamı…

    BU YIL KIŞ LASTİĞİ NE ZAMAN TAKILACAK?

    Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık'ta başlayacak. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanacak.

    VALİLİKLERE KIŞ LASTİĞİ TEBLİĞİ

    2018 Kasım ayında yayımlanan "Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ" ile kış lastiği kullanma zorunluluğuna uyulacak.

    Valilikler, kış lastiği uygulamasını, Tebliğ'de belirlenen tarih aralığındaki sürenin öncesinde veya sonrasında birer ay artırabilecek. Denetim amacıyla durdurulan kamyon, tanker, römork ve yarı römorklar için arka koruma çerçevesi, lastik, yansıtıcı malzeme, takograf, ışık donanımı gibi teknik kontrolleri yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şehirler arası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtların dışında kalan taşıtlara da kış lastiği takma zorunluluğu getirilmesi konusu valilikler tarafından değerlendirilecek. Otobüslerde mevsimsel olarak kış lastiğinin olup olmadığı, çekme halatı, yangın söndürme tüpü gibi avadanlıklarının bulunup bulunmadığı, ışık far donanımı kontrol edilecek, eksikliği olanların, tamamlamadan çıkışına izin verilmeyecek.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow