hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Isuzu elektrikli D-MAX BEV modelini yola çıkarıyor

    Isuzu elektrikli D-MAX BEV modelini yola çıkarıyor
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Isuzu, ilk elektrikli D-MAX pick-up modelini tanıtmaya hazırlanıyor.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Markanın ilk elektrikli D-MAX BEV pick-up modeli, 27 Mart-7 Nisan tarihleri arasında Tayland’da gerçekleştirilecek 45. Bangkok Uluslararası Otomobil Fuarı’nda ilk kez pick-up severlerle buluşacak. Sıfır emisyonlu D-MAX BEV, pick-up’lardan beklenen yüksek performansı korurken aynı zamanda ticari ve binek araç ihtiyaçlarını da karşılamak üzere geliştirildi. Önde ve arkada yeni geliştirilen e-Aks’lara sahip sürekli dört çeker sistemi, D-MAX BEV’in zorlu yollarda mükemmel performans ve elektriklilere özgü doğrusal bir hızlanma hissini sunarken, gürültü ve titreşim de en aza indiriyor.

    İki elektrik motoru var

    D-MAX BEV'in mevcut dizel modeller kadar iyi performans göstermesini sağlayan sağlam bir şasi ve gövde tasarımı bulunuyor. Lityum iyon 66.9 kWh kapasiteye sahip batarya ile donatılan D-MAX BEV, önde 40 kW ve arkada 90 kW iki elektrik motoruna sahip ve toplamda 130 kW güç üretiyor. Daha fazla güç üreten elektrik motorları ise yüksek çekme kapasitesi sağlıyor.

    Maksimum 1000 kg taşıma kapasitesi sunan elektrikli D-MAX, 3.5 tonluk çekme kapasitesiyle öne çıkıyor. Tüketicilerin pick-up’ları farklı amaçlarla kullanılmasına karşılık olarak Isuzu, elektrikli D-MAX BEV ile alternatif bir güç ünitesi seçeneği sunacak. Markanın yeni elektrikli aracı öncelikle 2025 yılında Norveç gibi belirli pazarlarda sunulmaya başlanacak. Ardından pazar ihtiyaçlarına ve elektrikli araç şarj altyapısının yaygınlığına bağlı olarak İngiltere, Avustralya, Tayland ve diğer ülkelerde de kademeli olarak satışa sunulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Isuzu’nun otobüs, kamyon ve kamyonet modellerinin üreticisi konumunda olan Anadolu Isuzu, D-MAX’in elektrikli versiyonunu Türkiye’de de satışa sunmak üzere planlamalar yapıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow