hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Razgatlıoğlu standart lastikle ilk yarışını kazandı

    Razgatlıoğlu standart lastikle ilk yarışını kazandı
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    WorldSSP’de Superpole sıralamasında ilk üçe giren pilotların tercih ettiği kombinasyon önde SC1 ile arkada SCX oldu.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIM Dünya Superbike Şampiyonası'nın Avrupa’daki ilk durağı olan Katalan etabının 1. Yarışında, Nicolò Bulega (Ducati) finiş çizgisine sadece birkaç dönemeç kalana dek tek başına sürdürdüğü mücadeleyi Toprak Razgatlıoğlu'na kaybetti.

    İki pilot yarışa farklı lastik seçimleriyle başladı. Türk pilot önde SC2 ve arkada SCX lastikleri seçerken İtalyan pilotun tercihi önde SC1 ve arkada SCX-A (C0900 spesifikasyonlu geliştirme lastiği) oldu. Takım arkadaşıyla aynı lastik kombinasyonunu seçen Álvaro Bautista (Ducati), finişe birkaç dönemeç kala Andrea Iannone'yi (Ducati) geride bırakarak podyumda üçüncülüğü almayı başardı.

    Rekor kırıldı

    WorldSBK Superpole seansı son derece hızlıydı ve on pilot bu kategoride bir önceki rekoru kırdı. En iyi sonucu Toprak Razgatlıoğlu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) elde ederken arkasından Nicolò Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) ve Andrea Iannone (Team GoEleven – Ducati) geldi.

    Üçü de en iyi zamanlarını önde SC1 – arkada SCQ lastiklerle yakaladı. · Superbike 1. Yarış için griddeki lastik seçimleri startın hemen öncesine kadar kesinleşmemişti. Ön lastikler için SC1 en popüler seçim olurken arka lastikler için SCX ve C0900 arasında yaklaşık eşit bir dağılımla daha fazla çözüm kombinasyonu vardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow