hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni GLE yollara çıkıyor

    Yeni GLE yollara çıkıyor
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Mercedes-Benz, 2018 yılında lansmanı gerçekleştirilen model serisinin dış mekân, iç mekân, teknoloji ve donanımlarını kısa bir süre önce güncellerken motor serisi de baştan sona elektrik sistemleriyle donatıldı.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sürüş Destek Paketi kapsamında örneğin Aktif Mesafe Yardımcısı DISTRONIC, Aktif Direksiyon Yardımcısı ve Trafik İşareti Yardımcısı gibi gelişmiş ek işlev ve özellikler bulunuyor. 360° görüş açısına sahip kamera ile sunulan Park Etme Paketi, paralel ve dikey park yerlerine giriş ve çıkış için manevra sırasında sürücüyü destekliyor. Bir başka yeni özellik de ‘şeffaf motor kaputu’.

    Arazide sürüş programı etkinleştirildiğinde, merkezi ekranda araç önü alt kısmının sanal bir görüntüsü gösterilerek eğimin yüksek olduğu engebeli arazide sürüş daha kolay hale geliyor. Çekişe yardımcı olan özellikler arasında ayrıca Römork Manevra Yardımcısı, merkezi ekranda güncellenmiş römork menüsü ve römork güzergâh planlayıcısı bulunuyor. Römork güzergâh planlayıcısı, römork ile yolculuk sırasında en uygun güzergâhların bulunması için de kullanılabiliyor.  Mercedes-Benz’in 1997’de M-Serisi ile başlattığı GLE, premium sınıf SUV araç segmentini hayata geçirdi. Küresel başarısına 2015 yılında pazara çıkarılan GLE ile devam ettikten sonra 2018’de güncel model serisi pazara sunuldu.

    Yeni GLE yollara çıkıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arazide Sürüş Modu

    GLE sürücülerinin çoğu araçlarını, kullanılması nispeten daha zor olan arazidense sadece asfalt yollarda veya sürüş koşullarının kolay olduğu yollarda kullanıyor. Bu nedenle Mercedes-Benz, GLE’nin sadece içten yanmalı motorlu modelleri için Off-Road Engineering Paketi kapsamını yeniden düzenleyerek daha düşük fiyatlarla sunuyor. Paketin içinde motor altı koruması ve AIRMATIC havalı süspansiyon sisteminin yanında yerden 30 mm daha fazla yükseklik gibi avantajlı özellikler bulunuyor. Mevcut MBUX sürümünde bulunan ‘Arazide Sürüş Modu’, eğim, yalpa açısı, yön (pusula) ve direksiyon açısı gibi özel içeriği yeni bir görsel deneyime dönüştürüyor. 360° kameralı Park Paketi’nin sunduğu ‘şeffaf motor kaputu’ özelliği sürücünün yol üzerinde bulunan büyük taşlar veya derin çukurlar gibi engelleri daha iyi fark etmesini sağladığından sürücüye son derece yardımcı oluyor.

    Bu özellik ayrıca rampa veya tepelerden geçerken de avantaj sağlıyor. Çekiş gücü daha da artırılan GLE’nin özel olarak tasarlanan dört tekerlekten çekiş sistemi ve vites oranı, 3,5 tona kadar yüksek çekiş kapasitesi ve 140 kg’a kadar çekiş gücü sunuyor. Tamamen elektrikli römork bağlantısı; bagaj kapağı üzerinde bulunan bir düğme veya merkezi ekran paneli ile tek bir düğmeye basarak aracın altından dışarıya doğru açılıyor ve otomatik bir şekilde çalışma konumunda sabitleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kullanımdan sonra yine kolaylıkla tampon arkasındaki eski konumuna geri çekiliyor. Bir römork yerine, örneğin bisiklet taşımak amacıyla bağlantı tertibatını kullananlar için de özel bir işlev sunuluyor. Römork bağlantı bileşenindeki iki ek cıvata ile bisiklet askısı güvenli bir şekilde taşınabiliyor. Sahip olduğu 100 kg’a kadar yük taşıma kapasitesi ile elektrikli bisikletler de artık taşınabiliyor.

    1993 cc motor hacmi

    GLE’de yeni olan bir başka özellik de navigasyon sistemi için römork güzergâh planlayıcısı. Önceden tanımlanmış römorkla sürüş için uygun olan ve büyük sapmalar veya zaman kaybı içermeyen rotalar merkezi ekrandan planlanabiliyor. Diğer faktörlerin yanında, güzergâh genişliği ve yüksekliği ile ağırlık kısıtlamaları da dikkate alınıyor. Römork, MBUX sistemindeki römork menüsü üzerinden sisteme tanımlanıyor ve araca elektrik bağlantısı yapılmasının ardından otomatik olarak sistemde görüntüleniyor. Müşteriler bisiklet askıları ve iki ayrı römork boyutu arasından seçim yapabiliyor. Ayrıca hız limiti de ayarlanabiliyor. Römork güzergâh planlayıcısı bu bilgiyi de dikkate alıyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özellikle kullanışlı olan diğer bir özellik de Trafik İşareti Asistanı. Sadece çekici ünite/römork kombinasyonu için izin verilen hız değerlerini gösteriyor. Ayrıca, DISTRONIC ve Aktif Hız Sınırı Yardımcısı etkinleştirildiğinde, araç sadece ilgili hız sınırına ulaşıncaya kadar hızlanıyor.GLE SUV için sodalit mavi (metalik) ve MANUFAKTUR alpin gri (mat) renk seçenekleri de ekleniyor. Aerodinamik özellikleri optimize edilmiş 19 ve 20 inç boyutlarda iki hafif alaşım jant, GLE için sunulan kapsamlı seçenekleri tamamlıyor. Jantlar, parlak dış kaplaması ve beş ikiz parmaklı tasarımıyla öne çıkıyor. Mercedes-Benz logosunun hareketli yansımasıyla dikkat çeken ortam aydınlatması da yeni bir özellik.  300d $ Matic GLE 1993 cc’lik motoruyla  269 beygir güce sahip.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow