hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eşlerin Ayrı Yatması ile İlgili Hadisler: Peygamber Efendimizin Eşlerin Ayrı Yatması ile İlgili Sözleri...

    Eşlerin Ayrı Yatması ile İlgili Hadisler: Peygamber Efendimizin Eşlerin Ayrı Yatması ile İlgili Sözleri...
    expand

    Eşlerin birbirlerinden hem hissi hem de cinsi olarak yararlanma hakları bulunmaktadır. Bu nedenle de geceleri eşlerin beraber yatmaları tavsiye edilmektedir. Eşlerin uzun süre birbirlerinden ayrı yatmaları ise caiz değildir. Yatakların ayrılmasının birçok olumsuz etkiye sahip olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Dinen eşlerin uzun süre farklı yataklarda yatması da caiz olmadığı gibi uzmanlara göre de yanlış olduğu ifade edilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dinimize göre eşlerin uzun süre ayrı yatması halinde aile içerisinde huzursuzluklar meydana gelebilmektedir. Aynı yatağı paylaşmak ise evliliğin temelinde yer almaktadır. Eşler arasında yaşanan bazı sorunlara bağlı olarak yatakların ayrılması gibi bir durumla karşılaşılabilmektedir. Aynı zamanda çocuk olması da ayrı yatılmasına yol açabilmektedir. Eşlerin birbirinden ayrı yatması ise öncelikle cinsel hayatı ve sonrasında da evliliği bitiren bir etkiye sahiptir. 

    Eşlerin Ayrı Yatması İle İlgili Hadisler

     "Kadınlarınız ay halinden temizlenince, Allah'ın size emrettiği yerden ona yaklaşınız."

    Hadislerde de eşlerin beraber yatmaları konusuna yer verilmiştir. 

    Bir erkek karısını yatağına çağırır da karısı da yanına gitmezse meleklerin o kadına sabaha kadar lânet ettiği söylenebilir.

    Aynı zamanda kadınların da kocalarından faydalanma hakları bulunmaktadır. Eşlerin meşru olarak birbirlerinden cinsel olarak faydalanma hakları da bulunmaktadır. Yatakların ayrılması durumunda ise eşlerin birbirlerine karşı sorumluluklarını yerine getirmelerinde bazı sorunlar oluşabilmektedir. Bu nedenle eşlerin ayrı yatması tavsiye edilen bir durum değildir. 

    Eşlerin Ayrı Yatması ile İlgili Hadisler: Peygamber Efendimizin Eşlerin Ayrı Yatması ile İlgili Sözleri...Peygamber Efendimizin Eşlerin Ayrı Yatması İle İlgili Sözleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eşler arasında birlik beraberliğin artması ve araya mesafe girmemesi açısından, eşlerin birlikte yatması gerekmektedir. Hadisler bizlere nasıl davranmamız gerektiğiyle ilgili olarak yol gösterici olmaktadır. Peygamber Efendimiz de eşlerin birbirleriyle ilişkilerinin ne şekilde olması gerektiğiyle ilgili olarak bazı sözler söylemiştir. 

    Peygamber Efendimiz (s.a.v) tarafından belirtildiği üzere de;

    Bir erkek eşini yatağa çağırdığı halde eşi gelmezse ve eşi de darılırsa melekler sabaha kadar o kadın için lanet ederler. 

    Eşlerin birbirlerinden uzun süre ayrı yatmaları tavsiye edilmemektedir. Dinimize göre de aileler arasında ilişkilerin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için ve eşler arasına soğukluk girmemesi için eşlerin beraber yatmaya özen göstermesi gerekmektedir. Birlikte yatılmaması durumunda eşlerin birbirlerine karşı sorumluluklarını yerine getirmesi mümkün olmamaktadır. 

    "Kadınların özel durumlarının bitmesinin ardından temizlenmeleri durumunda Allah'ın emrettiği yerden yaklaşmasında bir mahsur bulunmamaktadır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eşlerin birbirlerine karşı hem his olarak hem de cinsel olarak bir takım ihtiyaçları ve sorumlulukları bulunmaktadır. Bu durumda eşlerin ayrı yataklarda yatmaları da tavsiye edilmemektedir.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow