hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyanet Ramazan imsakiyesi 2019: İl il imsak vakti ve sahur saatleri

    Diyanet Ramazan imsakiyesi 2019: İl il imsak vakti ve sahur saatleri
    expand

    Ramazan imsakiyesi 2019 yılında ilk oruç için imsak vaktini gösterdi. Diyanet sahur saatleri ile ilgili bilgilendirmeyi resmi internet adresi üzerindeki ‘namaz vakitleri’ sayfasından yapmıştı. İşte 2019 Ramazan imsakiyesi ve il il sahur saatleri…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyanet imsakiyesi 6 Mayıs imsak vakti ile ilgili zamanı göstermişti. cnnturk.com’da yer alan 2019 Ramazan imsakiyesi sayfasında ise hangi ilde ilk orucun saat kaçta başlayacağı Ramazan ayı boyunca sorgulanabilecek. İşte Diyanet’ten elde edilen bilgilere göre hazırlanmış olan imsak vakitleri ve sahur saatleri…

    Dünya’nın kendi etrafında ve Güneş’in etrafında dönmesi nedeniyle gece ve gündüzlerin başlangıç ve bitiş saatleri değişebiliyor. Bu nedenle sahur ve imsak vakti her gün ve her il için ayrı ayrı belirleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı sahur vaktinin başladığı süreyi belirlemek için her yıl olduğunu gibi bu yıl da çalışmalarını yaparak imsakiyedeki saatleri belirliyor. cnnturk.com’da yer alan imsakiye sayfası ise Diyanet’in paylaştığı verilerle aynı şekilde her gün oruç tutmak isteyen kişilere iftar ve imsak vakitlerini belirtiyor.

    Siz de istediğiniz ili seçerek o ilin herhangi bir gününe ait imsak ve iftar saatlerine ulaşabilirsiniz.

    2019 RAMAZAN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ…

    İMSAK NEDİR?

    Oruca ne zaman başlanıp ne zaman bitirileceği Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde açıklanmıştır: “(Ramazan gecelerinde) şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye (tan yeri ağarıncaya/fecr-i sâdığa) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar (yiyip içmeden, cinsel ilişkide bulunmadan) orucu tamamlayın.” (Bakara, 2/187)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Takvimlerde gösterilen “imsak”, oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow