hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    7 Aylık Bebek Gelişimi: 7 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı? Beslenmesi Nasıl Olmalı?

    7 Aylık Bebek Gelişimi: 7 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı Beslenmesi Nasıl Olmalı
    expand

    Bebekler her dönem farklı gelişim özellikleri göstermektedir. Özellikle yeni doğan bebeklerin her ay gelişimleri çok hızlı olmakta ve çok her ay yeni yeni özellikleri taşımaktadır. Özellikle yeni anne baba olan kişiler de 7 aylık bebeklerinin bu hızlı gelişimlerini oldukça merak eder.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    7 Aylık Bebek Gelişimi

    7 aylık bebekler artık oturabilen dengesini daha iyi sağlayabilen bebeklerdir. Desteksiz olarak oturabilmeleri bu ay itibariyle mümkün olmaktadır. Ancak bazı bebeklerde bu durum biraz da olsa geriden gelir. Bu sebeple bebeklerin yanına oturduklarında destek amacıyla yastık koymak gerekebilir. Bu aydan itibaren net olarak oturmak için destek bekleyen bebekler 8. Ayda oturma becerilerini tamamlar. Bu sebeple bazı anne babalar bebekleri desteksiz oturamıyorsa bu durum karşısında endişelenmeden bebeklerinin kendi gelişimini izlemelidir.

    Bu dönemde bebeklerin en çok yaptığı şeylerden bir tanesi ellerinde ki nesneleri ağızlarına götürmektir. Dünyayı tanımak açısından oldukça önemli olan bu dönem bebeklerin her şeyi ağzına götürmeleri ile tamamlanır.

    Bu dönemde dengeyi sağlamaya çalışan bebekler eşyalardan tutunarak kendilerini kaldırmaya çalışabilir. Böylece denge konusunda daha iyi hale gelir.

    Bebeklerin ilk dişinin çıktığı dönem de genel olarak 7. Ay dönemine rastlamaktadır. Bu sebeple bebeklerde zaman zaman ateş ve huzursuzluk görülebilir. Ancak bebeklerin bireysel gelişimleri farklılık gösterdiği için her bebeğin dişinin bu ayda çıkacağı kesin değildir. Bebeklerin ilk dişleri 12. Aya kadar çıkabilir.

    7 Aylık Bebek Kilosu

    7 aylık bebeklerde kız ve erkek bebeklerde farklılık gösteren kilo durumu mevcuttur. 7 aylık kız bebeklerde en aşağı 5.800 gram olan kilo, ortalama kilo 8 kilogram en üst sınır ise 9.8 kilogramdır.
    7 aylık erkek bebeklerde kilo ise yine kız bebeklere göre biraz daha farklılık gösterir. 7 aylık erkek bebeklerde alt sınır 6 kilogram iken ortalama 8200 gram üst sınır ise 10.250 gramdır.

    7 Aylık Bebeklerde Boy

    Kiloda olduğu gibi boyda da her dönemin kendine göre farklılıkları mevcuttur. 7 aylık erkek bebeklerde alt sınır 62 santim iken ortalama bebekler 67 santim civarındadır. Yine 7 aylık erkek bebeklerdeki en üst boy sınırı ise 75 santimdir.

    7 aylık kız bebeklerde boy ise alt sınır 61 santim, ortalama 67 santim, en üst sınır ise 73 santim olarak belirlenmektedir.

    7 Aylık Bebeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

    Bebeklerde beslenme özellikle çok büyük önem taşımaktadır. İlk 6 ay Sadece anne sütü ya da formül mamaların verildiği bebeklerde 6. Aydan itibaren ek gıda dönemi başlar. 7 aylık bebekler çok uzun süreler anne sütü ile beslendikleri için bu dönem onlar için bir geçiş dönemidir ve bazı gıdaları reddedebilir. Bu durumda anne-babalar panik yapmadan ve ısrarcı olmadan farklı gıdalar denemelidir.

    Bu dönemde bebeklere besin içeriği yüksek lifli gıdalar verilmesi önerilmektedir ve bu dönemde bebeğin alerji durumunu ölçmek amacıyla her gıdanın tek tek verilmesi gerekir. Başlarda tek tek verilen gıdalar bir süre sonra bebeğin alerjik bir reaksiyon göstermemesi durumunda birleştirilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    7 aylık bebekler pütürlü gıdalar yemeğe bu dönemde başlayabilir. Böylece bebeğin yutma becerileri geliştirilmiş olur. 7 aylık bebeklerin yiyecekleri püre haline getirilerek ya da blw yöntemi ile bebeklere sunulabilir. Yumurta sarısı, yoğurt, sebze- meyve ve çorbalar bu dönemde bebek için besleyici gıdalar arasında yer alır.

    7 Aylık Bebeklerde Uyku

    Bu dönemde bebeklerin uykusu daha rahat geçerek geceleri bebeklerin uyanma durumu daha az olmaktadır. Bebekler gece diş çıkardıkları dönemde huysuzluk yaşayabilir ve uykuları bu dönemde sıkıntıya girebilir. Genellikle geceleri 6- 8 saat civarında uyuyan bebekler gündüzleri uyudukları uykular ile 14- 15 saat kadar uymaktadır. Bu dönemde bebeğin kendi başına uykuya geçmesi uyku kalitesi açısından oldukça önemlidir.

    7 Aylık Bebek Korkuları

    7 ayında olan bebekler bazı korkular yaşayabilmektedir. Yabancı insanları tanıyan bebek bu durumdan korkar. Bu korkular bazen 6. Ayda kendini gösterir. Bazen daha geç dönemlerde görülmektedir.

    7 Aylık Bebekler Neler Yapar?

    - 7 aylık bebek düşen bir nesneyi arayabilir
    - Bir elinde ki nesneyi diğerine geçirebilir.
    - Oyuncağı elinden alındığında huysuzlanabilir.
    - Ellerini çarpabilir ve el sallayabilir.
    - Tanıdığı insanları tanımadığından ayırt eder.
    - Kaşık tutabilir.
    - Elindeki cisimleri birbirine vurabilir.
    - Sesleri dikkatlice dinleyebilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow