hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Basen Eritme Ve İnceltme Hareketleri: Evde Hangi Basen Eritme Ve İnceltme Hareketleri Yapılabilir?

    Basen Eritme Ve İnceltme Hareketleri: Evde Hangi Basen Eritme Ve İnceltme Hareketleri Yapılabilir
    expand

    Kadınlar için en problemli bölgelerden birisi, basen bölgesidir. Yaz mevsimi yaklaşınca ve kış kıyafetlerinden kurtulmaya başlayınca, vücutta en rahatsız olunan yerlerden birisi olarak bel bölgesinden sonra basen bölgesi yer almaktadır. Özellikle Türk kadınlarının pek çoğu, bu bölgenin zayıflamamasından şikayet etmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kiloların birikmesine ve yağlanmaya en müsait olan bölge basen bölgesidir. Bu bölgenin kalınlaşması oldukça kolay olup incelmesi ise bir o kadar zordur. Kalça ve basenlerin eritilmesi adına uygun olan egzersizler, gün içerisinde 20 dakika ayırmak, daha fit bir vücuda sahip olmak mümkündür.

    Basen Eritme ve İnceltme Hareketleri

    Basen eritmek adına salona gitmeye gerek yoktur. Evde yapılacak pek çok hareketin bulunduğunu belirtmek önemidir. Ancak bu hareketler ile birlikte yürüyüş yapmak ve egzersizleri desteklemek oldukça önemlidir. Bununla birlikte kişi ne yediğine ve nasıl beslendiğine dikkat etmelidir. Bu şekilde basen bölgesindeki yağlardan kurtulmak mümkün olacaktır.

    Evde Hangi Basen Eritme ve İnceltme Hareketleri Yapılabilir?

    Kadınların neredeyse hepsi basen bölgesinden ve kalça yağlarından şikayet etmektedir. Kadınların fiziksel problemlerinin en başında kalça ve basenlerin büyük olması gelir. Bu bölgelerdeki fazla yağlardan kurtulmak adına türlü diyet programları bulunmaktadır. Ancak en etkili yöntemi egzersiz programlarının uygulanmasıdır.

    Pek çok insan, evde basen eritme egzersizi hareketleri ile fazla yağlarından kurtulamayacağını düşünür. Bununla birlikte bu düşünce tam anlamıyla yanlıştır. Egzersiz olmadan, diyet gibi programlarla basen yağlarından kurtulmak mümkün olmayacaktır. Kişi eğer basen yağlarından kurtulmak istiyor ise, hareket etmeli ve bu şekilde basen yağlarını eritmelidir. Hareketlerin gün içinde istenen saatte uygulanması, kişinin isteğine bağlı bir durumdur.

    Squat

    Hareketin yapılabilmesi için aşağıdaki adımları takip etmek önemlidir;

    - Ayaklar, omuz hizasında açılmalıdır. Kollar ise öne doğru uzatılarak ya da ense arkasında kavuşturularak ve dizler kırılıp çömelme hareketi yapılmalıdır.
    - Dizler bükülmeli ve kalça olabildiğince geriye çıkarılmalıdır. Omuzlar, bel ve omurga aynı hizada olmalıdır.
    - Kalça eklemi, dizlerin hizasından daha aşağı gelene dek eğilmeye devam edilmelidir. Elleri öne uzatmak yerine, bele de koymak mümkündür.

    Hareket, 10 seri ve 3 set yapılabilir. İlerleyen dönemlerde sayı arttırılabilir. Bu hareket yapılırken ağırlık bacaklara, ayaklara eşit şekilde dağıtılmalıdır. Harekete alıştıktan sonra ellerle ağırlık desteği yapılabilir.

    Tekli Bacak Kaldırma Hareketi

    Bu hareketin yapılması için;

    - Düz zemine yan olarak yatmak gerekir.
    - Alt bölümde kalan kolun üstünde kişi vücudunu yukarı kaldırmalı ve ellerini başıyla desteklemelidir. - - Üst bölümde kalan bacak mümkün olabildiğinde yukarı kaldırılmalı ve yeniden bacağın üzerine indirilmelidir.

    Hareket, 10 seri ve 3 set olarak tamamlanmalı ve başka bacağa geçilmelidir. Bu egzersiz esnasında kalça ve karın kasları kasılmalıdır. Etkili basen hareketlerinin içerisinde yer alan bu egzersiz yapılırken ilk önce bir bacak daha sonra diğer bacak çalıştırılmalıdır.

    Çift Bacak Kaldırma

    Hareket için;

    - Sol veya sağa doğru düz bir zemine uzanmak gerekir. Alt kısımda koldan yardım alıp, üst beden yukarıda tutulmalıdır.
    - Her iki bacak, birbirine yapışmış şekilde yukarı kaldırılmalıdır.
    - Hareket 10 defa tekrarlanınca diğer tarafa geçilmelidir.
    - Bacaklar ne denli gergin tutulursa, hareketin etki seviyesi o kadar artar. Bu hareket yapılırken başlarda zorlanmak mümkün olabilir. Bu sebeple hareket sayısı arttırılmadan, alışma evresi tamamlanmalıdır.

    Kuş- Köpek Hareketi

    Hareketi yapmak için;
    - Dizlerin üzerine çöküp oturmak gerekir.
    - Eller omzun altında, dizler hemen kalçanın altında olacak biçimde hizalanarak, vücutla bir dörtgen oluşturmak önemlidir.
    - Sol kol öne doğru kaldırılır, sağ bacak ise olabildiğinde arkaya doğru gerilir. Bu sırada karın kasları da sıkılmalıdır.
    - Beş kez yenilenmeli ve sağ kol, sol bacağa geçilmelidir. Egzersize alıştıkça yenileme sayısı arttırılabilir. Her gün sürekli şekilde yenilenmelidir.

    Sandalye Hareketi

    Hareketin yapılması için;

    - Hareket yapılırken ayaklar omuzların hizasında açılmalıdır.
    - Avuç içi birbirine dönük olmalı ve kollar havaya kaldırılmalıdır.
    - Nefes alarak sandalyeye otururmuşçasına yavaş yavaş eğilerek, otuz saniye bu pozisyonda kalınmalıdır. Daha sonra ayağa kalkılır.
    - Evde basen eritme hareketleri içerisinde etkili olanlardan birisi de bu egzersizdir. Gün içerisinde iki defa 10 set olmak üzere sürekli şekilde bu hareket tekrarlandığı zaman basenlerin sıkılaşması mümkündür.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow