hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu hastalık diş kaybına neden oluyor

    Bu hastalık diş kaybına neden oluyor
    expand

    Dent Suadiye Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Protez ve İmplantoloji Uzmanı Diş Hekimi İlker Arslan, ''Diş kaybının en önemli nedenlerinden biri olan diyabet (şeker hastalığı) aynı zamanda diş eti hastalığına yakalanma riskini de fazlalaştırır. Aynı zamanda şeker hastalığı kemik kaybına neden olduğu gibi diş kaybına da sebep olabilir '' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dişlerin sağlıklı olması tüm vücut için ve aynı zamanda ruh sağlığı içinde önemli. Bakımsız ağız, eksik dişler, ağız kokusu gibi sorunlar kişinin özgüvenini zedelemekte aynı zamanda da hayatını olumsuz yönde etkilemektedir.

    Diş kaybının genç yaşta ya da ileri yaşta herkesin başına gelebilecek bir durum olduğunu belirten Dt.İlker Arslan, diş kaybının nedenlerini de şöyle belirtti:

    Diş eti hastalığı belirtilerinin başında, kişinin kolaylıkla fark edebileceği diş eti kanaması gelir. Hastalığa bağlı olarak da diş eti dokusunda şişme, kanama veya çekilme oluşur. Ağızda koku ve metalik tat hissi de kendini belli eder. Diş eti hastalıkları sigara kullanımından, stresten, hormonal değişikliklerden, kalıtım nedeniyle düzenli ve doğru bir şekilde diş fırçalamamaya bağlı olarak gelişen bakteriyel diş plağının dişler üzerinde birikmesi sonucu meydana gelir. Bunların dışında hatalı yapılmış restorasyonlar ve kuron-köprüler, kötü beslenme gibi nedenlerden dolayı da diş eti iltihabı gelişebilmektedir.


    Diş kaybı yaşayan kişilere de mutlaka implant tedavisi önerisinde bulunan Dent Suadiye Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Protez ve İmplantoloji Uzmanı Diş Hekimi İlker Arslan bu tedavi yöntemi ile ilgili de bilgiler verdi:

    ''İmplant, eksik olan dişlerin tamamlanması için uygun maddelerden imal edilmiş yapay diş köklerinin çene kemiğine monte edilmesi işlemidir. Tek dişin eksik olduğu durumlarda komşu dişlere zarar vermeden uygulanabildiği gibi, çoklu diş eksikliğinin görüldüğü durumlarda da başvurulan bir yöntemdir. Ayrıca tam dişsizlik söz konusu olduğunda da, her an ağızdan çıkmaya meyilli hareketleri protezlerin sabitlenmesi için de kullanılır.''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow