hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kamkat nedir, ne iş yarar, faydaları nelerdir?

    Kamkat nedir, ne iş yarar, faydaları nelerdir
    expand

    Akciğer kanserine karşı koruyucu etkisi kanıtlan kamkat meyvesinin ne olduğu ve faydaları merak ediliyor. Kamkat nedir, ne iş yarar, faydaları nelerdir? İşte kamkat meyvesi hakkında detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bildiğimiz üzere koronavirüs salgınından korunmak için yapılması gereken ilk önlemlerden biri bağışıklık sistemini doğal yollardan güçlü tutmak. İşte bu noktada insanlar doğal sebze ve meyvelerin faydalarına yoğunlaşmaya başladı. Kapkat da güçlü içeriği sayesinde koronavirüse karşı bağışıklığı güçlü tutan birkaç meyvelerden biri. Bol miktarda C vitamini içeren 'altın portakal' olarak anılan kamkat, son dönemde en çok tercih edilen meyvelerin başında geliyor. Akciğer kanserine karşı koruyucu etkisi bulunan kamkat hücre üretimini destekliyor.

    Kamkat nedir?

    Doğu Asya ve Çin'de doğal olarak yayılış gösteren çalı biçimindeki kamkat; portakal, mandalina, bergamot, limon gibi Turunçgiller ailesinin bir meyvesidir. Biçimi tıpkı limona, rengiyse tıpkı portakala benzer.

    Kamkatın faydaları nelerdir?

    -Kamkat, diğer turunçgillerde de olduğu gibi içinde bol miktarda C vitamini barındırır. C vitamini bakımından zengin olduğundan dolayı, grip, nezle, mevsimsel soğuk algınlığı, öksürük gibi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı vücudu korur. Bu yüzden bağışıklık sistemi zayıf ve kolay hastalanan kişilerinin bolca kamkat tüketmesi gerekir. Vücudun savunma mekanizmasını korumak için oldukça gerekli bir besindir.Kabuğuyla birlikte tüketmek en doğru olanıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamkat nedir, ne iş yarar, faydaları nelerdir

    -Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına destek olarak mide bulantısı, iştahsızlık ve hazımsızlık gibi sindirim sistemi sorunlarına birebir çözüm sağlıyor. 8 adet kamkat 10 gram lif ile eşdeğerdir. Lif içeriği sayesinde gastrointestinal sistemi hareketli tutmaya yardımcı olur. Böylelikle sağlıklı bir düzeyde sindirimi düzenler. Ayrıca kabızlık, aşırı gaz, şişkinlik, kramp gibi durumlara karşı doğal bir kalkandır.

    -Kamkatta bol miktarda antioksidan ve vitamin bulunur. Bu ikili; kırışıklıklar, yaşlılık lekeleri ve güneşin serbest radikallerinin olumsuz etkilerinden korunmak için son derece ideal bir turunçgildir. Birçok turunçgiller gibi vücudun en büyük organı olan cilde mucizevi etkiler kazandırır. Ayrıca sivilce sorunlarını en aza indirir.

    Kamkat nedir, ne iş yarar, faydaları nelerdir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -Bu küçük mucize besin olan kamkatın içerisi temel flavonoidler ile doludur. Bu nedenle, verimli bir anti-kanserdir. Bu flavonoidler tümörün büyümesine karşı direnç gösterir. Yeterli miktardaki flavonoidler sayesinde, sistem kansere neden olan maddelerle savaşır. Vücudu yıkıcı mikroplarla savaşacak kadar dayanıklı hale getirir.

    -Göz sağlığı için en önemli vitaminlerden biri olan A Vitamini gözün gece görüşünü kuvvetlendiriyor. Aynı zamanda A Vitamini gözde olası katarakt başlangıcını da erteliyor. Kamkat içerisinden bol miktarda A vitamini barındırdığı için göz sağlığının vazgeçilmez kaynaklarındandır.

    Kamkat nedir, ne iş yarar, faydaları nelerdir

    -Kemik gelişimi ve sağlığı için süt ve süt ürünleri sıkça tercih edilir. Çünkü içinde bulunan kalsiyum miktarı kemik gelişimini hızlandırır ve sağlığını korur. Kalsiyum sadece süt ve süt ürünlerinde bulunmaz! Kamkat önemli miktarda kalsiyum içerir. Bu sebeple kemik sağlığını en doğru şekilde korur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -Kamkatta bolca bulunan C vitamini takviyesi sayesinde yaraların hızla iyileşmesine yardımcı olur. C vitamini kolajen üretimini artırdığı için iyileşme sürecini hızlandırır. Kolojen önemli bir protein olduğundan yeni dokular üretmek için en doğru kaynaklar arasındadır.

    Evde kamkat nasıl bakılır?

    Kumkuatınızı yaz aylarında daha sık, kış aylarındaysa seyrek olacak şekilde sulayabilirsiniz. Dört mevsim yeşil kalabilen bu bitki, yazın haftada en az 2 kez sulanmalı, kışınsa bu sayı haftada 1 olacak şekilde düzenlenmeli. Sulama işlemini gerçekleştirirken mutlaka hep aynı sulama kabını, aynı miktarda suyla doldurarak gerçekleştirmeye özen göstermeli, sulamayı yapraklarına gelmeyecek şekilde, sadece toprağına dökerek gerçekleştirmelisiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow