hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karnınız acıktığında sinirleniyorsanız dikkat

    Karnınız acıktığında sinirleniyorsanız dikkat
    expand

    Açlığa tahammülsüzlüğünüz mü var? Sık sık tatlı yeme isteği duyuyor musunuz? Anneniz ya da babanız diyabetli mi? Çabuk acıkmalarınız yüzünden her geçen gün giderek kilo mu alıyorsunuz? Bu belirtiler diyabetin habercisi olabilir. (Posta)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyabete bağlı romatizmal durumlarla çok sık karşılaşır olduk. Kemik erimesi, kireçlenme, sinir sıkışması / karpal tünel sendromu, fibromiyalji, dupuytren kontraktürü, tetik parmak, donuk omuz, charcot eklemi, nöropati bunlardan sadece bir kısmı... Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmani Dr Mehmet Portakal konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

    Haftada 150 dakika (haftada 5 gün, günde 30 dakika tempolu yürüyüş) yapılan egzersizin diyabet gelişimini yüzde 40 azalttığını biliyoruz. Buna beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi de eklendiğinde Tip 2 diyabeti yüzde 70 oranında önlemek mümkündür.

    Diyabetle mücadele için beslenme konusuna yeteri kadar önem verin. Hayatınıza aktivite katın. Bel çevrenizi dikkatle izleyin. Kilo artışlarını önemseyin. İnsülin direncinin, reaktif hipogliseminin, açık ve gizli diyabetin işaretlerini öğrenip ciddiye alın.

    Yıllık sağlık kontrollerinizde sadece açlık şekerinizi değil, tokluk şekeri ve insülin değerlerinizi de öğrenip değerlendirin.

    Zamanında, doğru adımlar ve uygun yaşam tarzı ile bu sorunlardan kurtulmak mümkün. Semptomları baskılamaktan öte diyabetin ve diğer kronik hastalıkların kök nedenlerine inerek, bunları ortadan kaldırmayı hedefleyen bir yaklaşım çok değerlidir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow