hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Magnezyum Fazlalığında Görülen Hastalıklar Nelerdir? Magnezyum Hastalığı Hangi Hastalıklara Neden Olur?

    Magnezyum Fazlalığında Görülen Hastalıklar Nelerdir Magnezyum Hastalığı Hangi Hastalıklara Neden Olur
    expand

    Magnezyum doz aşımı, bir kişi çok fazla magnezyum minerali aldığında görülebilen nadir, ancak potansiyel olarak ciddi bir durumdur. Magnezyum doz aşımının belirtileri arasında mide bulantısı, kusma, ishal ve kan basıncında düşüş yer alabilir. Ciddi vakalarda, magnezyum doz aşımı komaya ve hatta ölüme yol açabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çoğu magnezyum doz aşımı vakası, genellikle tıbbi nedenlerle yüksek dozda magnezyum takviyesi alan kişilerde görülür. Bununla birlikte, mineral oranı yüksek gıdaları çok fazla tüketerek de aşırı dozda magnezyum almak mümkündür.

    Kendinizin veya tanıdığınız birinin aşırı dozda magnezyum almış olabileceğini düşünüyorsanız, derhal tıbbi yardım alın. Bu yardımda genellikle destekleyici bakım ve magnezyumun vücuttan atılması için gerekli önlemler mevcuttur.

    Magnezyum Fazlalığında Görülen Hastalıklar Nelerdir?

    Aşırı dozda magnezyum alan kişi bulantı, kusma ve ishal gibi bir dizi olası hastalıkla hastaneye kaldırılır. Magnezyum yeşil yapraklı sebzelerde, kuruyemişlerde ve tam tahıllarda bulunan bir mineraldir. Ayrıca besin takviyesi olarak da mevcuttur.

    Magnezyum vücut tarafından kas ve sinir fonksiyonlarını, kan basıncını ve kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olmak için kullanılır. Magnezyum doz aşımı, bir kişi önerilen miktardan daha fazla magnezyum aldığında ortaya çıkar.

    Magnezyum doz aşımının belirtileri arasında mide bulantısı, kusma, ishal, karın krampları, düşük tansiyon ve yavaş kalp atış hızı yer alır. Ciddi vakalarda, aşırı doz komaya yol açabilir. Aşırı magnezyum dozunun tedavisi destekleyici bakımı ve bazı durumlarda da diyalizi içerebilir.

    Magnezyum Fazlalığından Nasıl Korunulur ve Tedavi Edilir?

    Magnezyum doz aşımını önlemenin en iyi yolu, yalnızca önerilen miktarda magnezyum almak ve başka ilaçlar kullanıyorsanız, magnezyum takviyesi almaktan kaçınmaktır. Magnezyum takviyesi alıyorsanız, herhangi bir takviyeye başlamadan veya durdurmadan önce sağlık uzmanınızla konuştuğunuzdan emin olun.

    Aşırı dozda magnezyum tedavisi, magnezyumu emmek için aktif kömür, magnezyum fazlasını vücuttan atmak için çeşitli sıvıların kullanımını içerir. Böylece nöbetler ve diğer semptomlar kontrol altında tutulmaya çalışılır.

    Magnezyum Hangi Hastalıklara Neden Olur?

    Depresyon: Sürekli üzüntü hissi ve ilgi kaybı ile karakterize bir ruhsal bozukluktur. Çok çeşitli duygusal ve fiziksel sorunlara yol açabilir. Kişinin kendisini umutsuz ve çaresiz hissetmesine neden olabilir ve intihar düşüncelerine yol açabilir.

    Tip 2 diyabet: Vücut hücrelerinde zaman içinde insüline karşı direnç gelişebilir. Böylece kan şekeri yükselir ve organlara hasar verebilir. Bu nedenle Tip 2 diyabet ömür boyu tedavi gerektiren bir süreçtir.

    Hipoglisemi: Anormal derecede düşük kan şekeri seviyeleri ile karakterize edilir. Belirtileri arasında titreme, baş dönmesi, terleme, kafa karışıklığı ve ciddi vakalarda bilinç kaybı yer alabilir. Hipoglisemi tedavisi tipik olarak şeker, meyve suyu veya soda gibi şeker içeren yiyecek veya içeceklerin tüketilmesini içerir.

    Osteoporoz (kemik erimesi): Kemikleri etkileyen, onları zayıf ve kırılgan hale getiren bir durumdur. Küçük yaralanmalarda bile kırıklara yol açabilir. Bu durum en çok menopozdan sonra kadınlarda görülür, ancak erkekleri de etkileyebilir. Tedavi, kemikleri güçlendirmeye ve kırıkları önlemeye yardımcı olan ilaçların yanı sıra diyet ve kemikleri güçlendirmeye yönelik egzersizi içerir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hipertansiyon: Yüksek tansiyon olarak da bilinir, arterlerdeki kan basıncının sürekli olarak yükseldiği bir durumdur. Bu durum kalp hastalığı, felç ve böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

    Huzursuz bacak sendromu: Dinlenme halindeyken ya da uykuya geçişte bacaklarda açıklanamayan karıncalanma, yanma, batma ve ağrı hissinin meydana gelmesi ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Yürüyüş yapan hastaların şikayetlerinde azalma olduğu zaman içerisinde gözlenmiştir.

    Solunum rahatsızlıkları: kişideki akciğer bölgesindeki Hava Yollarına ait doku ve organların iltihaplanması sonucunda ortaya çıkan bir hastalıktır. Çocuklarda ve yetişkinlerde Üst solunum yolu enfeksiyonu ile oluşabilmektedir.

    Kalp rahatsızlıkları: Aşırı magnezyum, bazı kişilerde kalp atışlarında aritmilere neden olabilir. Bu aritmiler zamanla kalp atışları arasında olan kalp çarpıntılarına da neden olabilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow