hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Proloterapi Nedir, Hangi Hastalıklarda Uygulanır? Proloterapi Nasıl Yapılır?

    Proloterapi Nedir, Hangi Hastalıklarda Uygulanır Proloterapi Nasıl Yapılır
    expand

    Bireylerin yaşam kalitesi ve konforu sağlıklı olmaları ile doğru orantılıdır. Günümüz modern yaşamın stresli akışı, sağlığa elverişli olmayan kapalı ortamlarda uzun süre çalışma zorunluluğu, sağlıksız beslenme gibi olumsuz etkenler kişilerin sağlığını tehdit etmekte ve olumsuz etkilemektedir. Hastalığa yakalanan kişilere klasik tıbbi tedavinin yanı sıra "tamamlayıcı tıbbi yöntemler" de uygulanmaktadır. Proloterapi de bu yöntemlerden birisidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Proloterapi Nedir?

    Klasik tıbbi tedavi yöntemlerinin yanı sıra bazı durumlarda tamamlayıcı tıbbi yöntemler de kullanılır. Proloterapi de bunlardan bir tanesidir. Proloterapi, kas-eklem zedelenmeleri ve ağrıları için uygulanan tamamlayıcı bir tedavi metodudur.

    Proloterapi Hangi Hastalıklarda Uygulanır?

    Tamamlayıcı tıbbi tedavi yöntemi olarak proloterapi, zedelenmiş veya işlevini kaybetmiş kıkırdak, eklem, bağ ve tendonlara bu dokuları yeniden yapılanma ve kendini tamir etme aşamasına sokacak bir sıvı karışımı enjekte ederek uygulanır.

    Prototerapi ile tedavi edilen pek çok hastalık bulunmaktadır. Genellikle bu yöntem yaralı eklemler ve bağların tedavisinde kullanılır. Özellikle de sırtta uygulandığı daha çok görülür. Fakat sadece sırtta değil proloterapi omuzlar, dizler, kalçalar ve diğer eklem ve bağlarda da kullanılır. Proloterapinin kullanıldığı rahatsızlıklardan bazıları şöyledir:

    Kısmen yırtık tendonlar, kıkırdak ve bağlar.

    Sırt ağrıları

    Karpal tünel sendromu

    Boyun ağrısı

    Spor yaralanmaları

    Proloterapinin tedavi alanları sadece bunlarla sınırlı değildir. Çok daha başka kas-iskelet sistemi ağrılarında da rahatlıkla tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kullanılır. Bazı hallerde dejeneratif disk hastalığı ya da artrit gibi kronik rahatsızlıkları olan kişilerde de ağrıları hafifletmek için tercih edilebilmektedir.

    Proloterapi Nasıl Yapılır?

    Proloterapi doktorun önerisine göre birkaç seans tedavi gerektirir. Hatta bazı durumlarda 4-15 uygulama yapılabilir. Seans aralıkları ise genellikle 3-6 ay arasındadır. Fakat her durumda iki seans arası en uzun zaman dilimi 6 ayı geçemez.

    Proloterapide tahriş edici maddenin onarım gerektiren bölge ya da bölgelere doğru biçimde uygulanması sağlıklı ve sonuç odaklı bir tedavi için zorunluluktur. Proloterapi işleminden sonra uygulama yapılan bölgede hafif bir şişlik ve sertli sıklıkla görülebilmektedir. Bu yöntemin iyileşme süreci cerrahi müdahaleye göre daha kısadır ve enfeksiyon kapma ihtimali de oldukça düşük seviyededir.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow