hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muradiye Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir? Muradiye Şelalesi Özellikleri, Giriş Bilgileri Ve Ziyaret Saatleri...

    Muradiye Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir Muradiye Şelalesi Özellikleri, Giriş Bilgileri Ve Ziyaret Saatleri...
    expand

    Tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile Muradiye Şelalesi görülmesi gereken en değerli bölgelerden biridir. Özellikle her mevsim ayrı bir güzelliği ortaya çıkaran şelale, yerli ve yabancı turist akınına düzenli olarak uğramaktadır. Yeşillik ve maviliğin farklı tonlarını keyfini çıkarmak, yürüyüş yapmak ve harika anılar bırakabilmek için pek çok kişi Muradiye Şelalesi hakkında bilgi almaya çalışıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özellikli fotoğraf ve videoları ile beraber muhteşem anları ölümsüz kılmak mümkün. Hem doğal ve kültürel özellikleri hem de tarihi açıdan hikayesi ile beraber, Muradiye Şelalesi en sevilen bölgeler içerisinde yer alıyor.

    Muradiye Şelalesi Nerede?

    Muradiye Şelalesi Doğu Anadolu bölgesinde yer alır. Daha detaylı şekilde Van ilçesinde yer alması ile beraber, şehrin 80 kilometre uzağında bulunmaktadır. Özellikle bölgenin ve şehrin en çok tercih edilen turistik alanlarından biri olduğunu ifade etmek mümkündür.

    Görecek Mahallesi Muradiye ilçesinde bulunan şelale, farklı mevsimlerde turistik bir ziyaret yapma imkanı tanıyor. Doğal zenginliklerini etkin şekilde gözler önüne seren şelale, aynı zamanda piknik yapma olanağı da vermektedir. Farklı ulaşım yolları ile beraber Van üzerinden ilçeye geçiş yapılarak yolu takip etmek suretiyle kolayca Muradiye şelalesine ulaşım sağlanabilir.

    Muradiye Şelalesine Nasıl Gidilir?

    Muradiye Şelalesi Van’a 80 kilometre ve Muradiye ilçesine 10 kilometre kadar uzaklıkta kalıyor. Van Erciş karayolu üzerinden devam ederek, Muradiye Çaldıran ayrımından gidilebilir. Karahan köyü sapağında yer alan bu güzel ve özel şelaleye, kolayca bu yolu takip etmek suretiyle ulaşımı sağlamak mümkün.

    Özel araçla ulaşım sağlanması ile beraber, Van merkez üzerinden otobüsler vasıtasıyla da bölgeye erişim imkanı bulunuyor. Aynı zamanda araç kiralama ya da taksit seçenekleri de yine bölge üzerinden değerlendirilebilir. Ayrıca direkt olarak ilçeye giriş yapılmak suretiyle, Muradiye şelalesine giriş gerçekleştirmek de mümkün.

    Muradiye Şelalesi Özellikleri

    Şelalenin yaklaşık olarak yüksekliği 50 metre kadar olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda suyun düştüğü yükseklik 18 metreye kadar uzanıyor. Diğer şelalelere göre fazla yüksek olmasa bile, oldukça görkemli bir görsel ortaya çıkardığını dile getirmek mümkün. Özellikle ilkbaharda oldukça güzel bir görüntü sergileyen Şelale, kış aylarında ise donarak farklı bir görüntü sunuyor.

    Genç volkanik kayaçlar üzerinde oluşmuş olan Muradiye Şelalesi, daha bir boğazdan geçerek akar. Özellikle yürüyüş yapmak isteyenler, yeşillik ve mavinin buluştuğu muhteşem yerde piknik olanağı da elde ediyor. Ayrıca eşsiz noktalarda gezi yaparken, bu anı fotoğraflar ya da videolarla ölümsüz hale getirmek mümkün.

    Giriş Bilgileri ve Ziyaret Saatleri

    Muradiye Şelalesi giriş ücreti şu an 5 TL olarak biliniyor. Tabii 2021 yılı kapsamında güncellenmiş olarak değişkenlik gösterebilir. Farklı mevsimlerde bölgeye erişim sağlamak suretiyle, bu fiyatlar üzerinden Muradiye Şelalesi'nin değişik zamanlardaki harika görseline şahitlik etmek mümkün. Muradiye şelalesine ziyaret saatleri ise herhangi bir sınırlama koymuyor. Yılın her mevsimi ve ayı ile beraber farklı saat dilimlerinde ulaşım sağlamak mümkün. Aynı zamanda bölgede kamp yapma imkanı bulunurken bu fırsat için izin veriliyor. Böylece Muradiye Şelalesinin hem gündüz hem de gece harika görseline şahitlik etme şansı elde edilebilmektedir.

    Muradiye Şelalesi Efsanesi ve Hikayesi

    Her tarihi bölgenin bir efsanesi ya da hikayesi olur. Aynı şekilde Muradiye Şelalesi'nin de belli bir hikayesi bulunmaktadır. Hatta bu hikaye şelaleye isminin verilmesine olarak sağlamıştır. Bağdat seferine çıkan IV. Murat burada askerleri ile beraber konaklar. Ancak bölgeye hayran olan padişah ile beraber, bu sebepten dolayı şelalenin adı Muradiye Şelalesi olarak kalır. O günden bu yana Muradiye Şelalesi olarak her sene yerli ve yabancı yoğun şekilde turist ziyaret ettiğini dile getirmek mümkün. Özel olarak korunan bölgeye erişim sağlamak ile beraber, tek başına ya da ailece güzel bir zaman geçirme şansı bulunuyor.

    Muradiye Şelalesi Nasıl Oluştu?

    En merak edilen konular ve içerisinde Muradiye Şelalesi'nin nasıl oluştuğu geliyor. Bu şelale volkanik kayaçlar üzerinde yer almaktadır. O yüzden zaman içerisinde volkanik patlamaları ile oluşmuş şekillenme üzerinden meydana geldiğini söylemek mümkün.

    Özellikle kaynağını Tendürek Dağı'nda Nalan Muradiye Şelalesi, bölge itibariyle irili ufaklı farklı şelaleler üzerinden şekillenmiştir. Ayrıca üzerinde yer alan Asma köprü ile beraber, bölgenin muhteşem güzelliğine ayrı bir şahitlik etmek mümkün.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow