hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tekirdağ İlçeleri Nelerdir? Tekirdağ'ın Kaç İlçesi Vardır, Nüfusu Kaçtır? Tekirdağ Haritası…

    Tekirdağ İlçeleri Nelerdir Tekirdağın Kaç İlçesi Vardır, Nüfusu Kaçtır Tekirdağ Haritası…
    expand

    Ülkemizde bulunan şehirlerin hepsinin kendine has özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler ile birçok şehir ilgi odağı olmayı kolayca başarmaktadır. Tekirdağ şehri de oldukça ilgi duyulan yerlerin başında gelmektedir. Tekirdağ'ın birçok ilçesi olduğu da bilinmektedir. Bu ilçeler arasında Çorlu ve Şarköy oldukça çok dikkat çekmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tekirdağ İlçeleri Nelerdir?

    Tekirdağ şehrinin 11 adet ilçesi bulunmaktadır. Her ilçesi çok güzel olan Tekirdağ'ı herkesin mutlaka görmesi gerekmektedir. Hem merkezi hem de ilçeleri çok popüler olan Tekirdağ konum olarak ise birçok şehre uzaktır. Ancak yine de bu şehre gitmeye değdiği görülmektedir.

    Tekirdağ'da bulunan 11 ilçenin ismi;

    - Çorlu,
    - Çerkezköy,
    - Şarköy,
    - Marmara Ereğlisi,
    - Saray,
    - Malkara,
    - Hayrabolu,
    - Muratlı,
    - Ergene,
    - Süleymanpaşa,
    - Kapaklı.

    Tekirdağ'ın Kaç İlçesi Vardır, Nüfusu Kaçtır? Tekirdağ Harita

    Tekirdağ'ın 11 ilçesi olduğu görülmektedir. Bu ilçeler arasında nüfusu yoğun olan yerler olduğu gibi seyrek olan yerlerde bulunmaktadır. Toplamda 11 ilçesi olan Tekirdağ nüfus yönünden de oldukça çok sayıya sahiptir. 1 milyon nüfusunu aşan şehirlerden birisi olması Tekirdağ'ın ilgi çekmesine neden olmuştur. Geçmiş senelerde daha az nüfusu olan Tekirdağ zaman geçtikçe daha çok nüfusa sahip olmuştur. Bu yüzden Tekirdağ'ın nüfus artışı oldukça hızlı olmuştur.

    Tekirdağ'ın nüfusu zaman geçtikçe artış göstermiştir. Bu artış sonrasında 2021 tarihinde Tekirdağ'ın nüfusu 1 milyonu geçmiştir. Tahmini verilere göre 2021 yılı itibariyle Tekirdağ'ın nüfusu 1.107.491 kişi olarak bilinmektedir.

    Tekirdağ konum olarak Doğu Trakya bölgesinde bulunmaktadır. Tekirdağ ili doğuda İstanbul ile sınır komşusudur. Güneyde ise Çanakkale ile sınır komşusudur.

    Tekirdağ İklimi Nasıldır?

    Tekirdağ şehri ılıman ve nemli bir iklim yapısına sahiptir. Kış mevsimi ılık ve yağışlı geçtiği için Akdeniz iklimine benzemektedir. Ancak karasal ikliminde etkisini göstermesi ile yarı karasal iklim ortaya çıkmaktadır. Bundan dolayı Tekirdağ şehrinde kışları soğuk geçmektedir. Yaz kuraklığının hafiflediği ve kış aylarında kar yağdığı görülmektedir.

    Tekirdağ'ın yağış türü genel olarak yağmur şeklindedir. Zaman zaman ise kar yağışı görülür. Yaz ve kış aylarında ise oldukça çok rüzgar çıktığı görülmektedir. Tekirdağ'ın bitki örtüsü ise fakirdir. Marmara Denizi'ne bakan kısımlarda maki ve fundalıklar bulunmaktadır.

    Tekirdağ Gezilecek Yerler

    Tekirdağ'ın merkezinde ve ilçelerinde çok sayıda gezilecek yer bulunmaktadır. Bu gezilecek yerler tarihi ve turistik açıdan oldukça güzeldir. Tekirdağ'a giden kişiler buradan pişman olmadan dönmektedirler. Bu yüzden Tekirdağ şehrini herkesin mutlaka görmesi gerekmektedir.

    Tekirdağ'da görülmesi gereken başlıca yerler;

    - Uçmakdere
    - Hora Feneri
    - Rakoczi Müzesi
    - Çorlu Kalesi
    - İğdebağlar
    - Eriklice
    - Tekirdağ Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi

    Tekirdağ ve ilçelerinde görülmesi gereken daha çok sayıda yer bulunmaktadır. Şehrin yapısı oldukça etkileyicidir. Ulaşım yönünden de sorun bulunmayan yerleşim yerlerinden birisi olduğunu söyleyebiliriz. Tekirdağ şehrine geldikten sonra keyifli vakitler geçirme şansını elde etmiş olacaksınız.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow