hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere 6-2 İran MAÇ ÖZETİ

    İngiltere 6-2 İran MAÇ ÖZETİ
    expand

    2022 FIFA Dünya Kupası B Grubu ilk maçında İngiltere, İran'ı 6-2'lik skorla mağlup ederek kupaya 3 puanla başladı. İşte maçın özet görüntüleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Khalifa Stadyumu'nda, Brezilya Futbol Federasyonu'ndan Raphael Claus'un yönettiği mücadelede İngiltere'ye galibiyeti getiren golleri; 35'inci dakikada Jude Bellingham, 43'üncü ve 62'nci dakikalarda Bukayo Saka, 45+1'inci dakikada Raheem Sterling, 71'inci dakikada Marcus Rashford ve 90'ıncı dakikada Jack Grealish kaydetti. İran'ın gollerini ise 65'inci dakikada Mehdi Taremi ile 90+13'üncü dakikada penaltıdan Mehdi Taremi attı.

    Kupaya 3 puanla başlayan İngiltere, ikinci maçını 25 Kasım tarihinde ABD ile oynayacak. İran ise aynı tarihte Galler ile karşılaşacak.

    Öte yandan İran Milli Takımı'nda forma giyen Kayserisporlu Ali Karimi ile Majid Hosseini ilk 11'de görev aldı. Ali Karimi karşılaşmanın 46'ncı dakikasında yerini Saeid Ezatolahi'ye bırakırken, Majid Hosseini mücadelenin tamamında forma giydi.

    İran'da korkutan sakatlık

    İran kalecisi Alireza Beiranvand, Majid Hosseini ile çarpışmasının ardından yaklaşık 10 dakika tedavi gördü ancak oyuna devam edemedi. 19. dakikada Beiranvand, sedyeyle sahadan çıkarıldı ve yerine Seyed Hosseini oyuna dahil oldu.

    Uluslararası Halife Stadı'nda oynanan mücadeleyi Brezilya Futbol Federasyonundan Raphael Claus yönetiyor. İngiltere'de Emile Smith Rowe, Ben Chilwell ve Reece James gibi önemli oyuncular sakatlıkları nedeniyle Dünya Kupası kadrosuna alınmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere ilk yarıyı 366 pasla bitirdi. 2018'de İspanya - Rusya'nın ardından (395) 1966'dan bu yana bir Dünya Kupası maçının ilk yarısında en çok pas yapılan ikinci maç oldu.

    İlk yarıda 46 pas yapan İran, 1966'dan bu yana bir maçın ilk yarısında en az pas yapan takım oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow