hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suudi Arabistan teknik direktörü Herve Renard kimdir? Kaç yaşında hangi takımları çalıştırdı?

    Suudi Arabistan teknik direktörü Herve Renard kimdir Kaç yaşında hangi takımları çalıştırdı
    expand

    Suudi Arabistan, 2022 FIFA Dünya Kupası C Grubu ilk maçında Arjantin'i 2-1 mağlup ederek organizasyona galibiyetle başladı. Suudi Arabistan'da takımın teknik direktörü Herve Renard'ın oyun anlayışı büyük alkış topladı. Peki, Suudi Arabistan'ın teknik direktörü kimdir? Hervé Renard kaç yaşında ve nereli?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    C Grubu'nun açılışında turnuvada şampiyonluk hedefleyen Arjantin ile karşılaşan Orta Doğu ekibi, 1-0 yenik kapattığı ilk devrenin ardından unutulmaz bir geri dönüşe imza atarak sahadan 2-1 galip ayrıldı.

    Dünya Kupası'na 36 maçlık yenilmezlik serisiyle giden Arjantin, bu mağlubiyetle İtalya'nın 37 maçlık rekoruna ortak olma şansını kaçırdı. Suudi Arabistan'da teknik direktör Herve Renard, unutulmaz zaferde ön plana çıkan isim oldu.

    29 yaşında futbolu bıraktı

    Futbolculuk kariyerinde bir defans oyuncusu olan Herve Renard, dizinden sakatlanarak 29 yaşında emekli oldu. Renard, bir temizlik şirketi girişiminin ardından teknik direktörlük serüvenine yelken açtı. SC Draguignan ilk deneyimine soyunan Fransız çalıştırıcı, eski bir arkadaşı olan Claude Le Roy'un yanında Shanghai COSCO'da asistanlık yaptı.

    54 yaşındaki teknik adam, ilerleyen dönemde Zambiya(2012) ve Fildişi Sahili(2015) ile Afrika Kupası'nı kazandı. Renard böylece iki farklı ülkeyle bu kupayı kazanan ilk teknik adam olarak tarihe geçti. Fas'ın başında Rusya 2018'de yer alan Herve Renard, İspanya, Portekiz ve İran'ın yer aldığı grubu 1 puanla son sırada noktaladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransız teknik adam 2019'dan bu yana da Suudi Arabistan'ın antrenörü olarak görev alıyor.

    Suudi Arabistan'ın Dünya Kupası yolculuğu

    Suudi Arabistan, Asya elemelerine 2. turdan başladı. Özbekistan, Filistin, Singapur ve Yemen'in bulunduğu D Grubu'nda, 8 karşılaşma sonunda 6 galibiyet, 2 beraberlik alarak 20 puanla grubu lider bitiren Suudi Arabistan, 3. tura yükseldi.

    3. turda Japonya, Avustralya, Umman, Çin ve Vietnam ile B Grubu'nda yer alan Suudi Arabistan, 10 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlikle yine lider olarak Katar'a gitme hakkını elde etti.

    Zorlu hazırlık maçlarında Kolombiya ve Venezuela'ya 1-0 yenilen, ABD ile golsüz berabere kalan Suudi Arabistan bakalım 2022 Dünya Kupası'nda neler yapacak...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow