hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2012, Turgay Demirel'i mutlu etti

    2012, Turgay Demireli mutlu etti
    expand

    Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, 2012'nin Türk basketbolu için başarılarla dolu, önemli bir yıl olduğunu söyledi.

    Demirel, AA muhabirine, basketbol camiası olarak oldukça yoğun geçen bir yılı daha geride bıraktıklarını belirterek, Türk halkının yeni yılını kutladı.

    2012 yılında özellikle kadın basketbol milli takımının ilk kez olimpiyatlara katılmış olması ve olimpiyatlarda başarılı mücadeleler sonucu elde ettiği beşinciliğin her türlü takdire değer olduğunu belirten Demirel, "Zaten olimpiyat öncesi de Ankara'da olimpiyat elemelerini düzenleyerek ve kadın basketbol milli takımımızın burada başarılı olmasını sağlayarak, federasyonumuz önemli bir görevi üstlenmişti" dedi.

    Demirel, bunun dışında uluslararası anlamda 2012 yılında kadınlarda Avrupa'nın en iyi 8 takımının katıldığı Avrupa Ligi 8'li finalleri ile erkeklerde THY dörtlü finallerinin İstanbul'da düzenlendiğini hatırlatarak, onun dışında olimpiyat elemelerini Ankara'da gerçekleştirdiklerini, yine 3'e 3'te Dünya Basketbol Şampiyonası'nın bir ayağının İstanbul'da düzenlendiğini hatırlattı.

    Bütün bu uluslararası organizasyonların yine federasyonun önemli faaliyetleri arasında yer aldığına işaret eden Demirel, şunları söyledi:

    "Onun dışında ümit milli bayan basketbol takımımız katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda tek mağlubiyetle 3. oldu ki, 9 oyuncumuzun yaşı önümüzdeki sene de ümit milli takımda oynamalarına izin veriyor. Dolayısıyla 2014 Dünya Şampiyonası'na hazırladığımız, yine başarılı olacak bir jenerasyonumuz var.

    Ayrıca yıldız erkek basketbol milli takımımız Avrupa şampiyonu oldu. Onlar da inşallah 2020 yılındaki İstanbul'un aday olduğu olimpiyatlarda, (A) Milli Takımımızın esas kadrosunu oluşturacak genç sporcularımız, yeteneklerimiz. Onun dışında kulüp basketbolunda hem kadınlarda hem erkeklerde, büyük çekişmenin yaşandığı ligimizde de uluslararası alanda da başarılı sonuçlar alıyoruz.

    Özellikle bu sene Avrupa'nın en güçlü 16 takımı arasında Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes ve Beşiktaş'ın katılmasıyla 3 takım yer alıyor. Kadınlarda yine çok güçlü takımlarımız Avrupa'da başarıyla yollarına devam ediyorlar. O nedenle 2012 Türk basketbolu için gerçekten başarılarla dolu, önemli bir yıl oldu."

    Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonu olarak altyapıya yönelik yaptıkları çalışmaların da çok önemli olduğunu vurgulayarak, "12 Dev Adam Basketbol Okulları"nın ülke genelinde devam ettiğini belirtti.

    Federasyon Başkanı Turgay Demirel, milli takıma en yetenekli, en gelecek vaat eden oyuncuları seçmeye yönelik altyapı taramalarının da hızla devam ettiğini kaydetti.

    Yeni yıldan beklentileri

    Turgay Demirel, yoğun geçen 2012 yılının ardından kendilerini yine yoğun bir yılın beklediğini anlattı.

    2013 yılında Erkek Basketbol Milli Takımı'nın katılacağı Avrupa Şampiyonası'nın önemli olduğunu dile getiren Demirel, şöyle devam etti:

    "2012'de elemelere genç bir kadroyla katıldık. Kadromuzda ilk kez milli olan 9 oyuncumuz yer alıyordu. 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Slovenya'da yapılacak. Orada da iyi derece elde etmek ve İspanya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılmak istiyoruz. Türkiye'de 2014 yılında yapılacak Dünya Şampiyonası öncesinde, kadınlarda Avrupa Basketbol Şampiyonası bizim için önümüzdeki yıl önemli bir sınav olacak.

    Ülkemizde Akdeniz Oyunları var. Burada başarılı olmak istiyoruz. İnşallah başarılı olacağız. Onun dışında Ümit Kızlar Avrupa Şampiyonası'nın organizasyonunu Türkiye'ye aldık, Samsun'da düzenleyeceğiz. Orada da iyi bir netice almak isteyeceğiz. Bunun dışında kulüpler düzeyinde Beko Basketbol Ligi ve Kadınlar Basketbol Ligimiz ve diğer yönettiğimiz 3 lig başarıyla devam ediyor ama Avrupa Basketbol Ligi'nde son 4'e kalan bir Türk takımımız olursa, bu da hepimizi fazlasıyla sevindirecek."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow