hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2014 Dünya Kupası E Grubu: Ekvador

    2014 Dünya Kupası E Grubu: Ekvador
    expand

    Brezilya'nın evsahipliği yapacağı 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde oynanacak 20. Dünya Kupası'nda Ekvador, E Grubu'nda mücadele edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Grubunda İsviçre, Fransa ve Honduras ile ilk ikiye kalmak için mücadele edecek Ekvador, Dünya Kupası'na sadece 2002 ve 2006'da katılmayı başardı. Günay Amerika temsilcisinin kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, aday kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

    - Kupaya katılma mücadelesi

    Brezilya'nın evsahibi olması nedeniyle doğrudan katıldığı Dünya Kupası'nın Güney Amerika elemelerinde Ekvador, grubunda Arjantin, Kolombiya, Şili, Uruguay, Peru, Venezuela, Bolivya ve Paraguay'la mücadele etti. Ekvador, maçlarında inişli çıkışlı bir performans sergiledi. Arjantin'den aldıkları beraberliğin dışında tüm rakiplerini evinde yenmeyi başaran Güney Amerika temsilcisi, deplasmanda ise 3 beraberliğin dışında
    galibiyet yüzü göremedi. İlk 4 takımın dünya kupası vizesi alabildiği Güney Afrika elemelerinde Ekvador, kendisi açısından final niteliği taşıyan maçta Uruguay'ı sahasında yenerek 4. sıradan averaj farkıyla Brezilya vizesini aldı.

    Ekvador, elemelere sırasında trajik bir olayla sarsıldı. İngiltere'de bir dönem Birmingham City forması da giyen takımın yıldız golcüsü Christian Benitez, geçen sezon 12 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer olduğu Katar'ın El-Ceyş Kulübü'nde çıktığı ilk maçının ardından hastaneye kaldırıldı ve hayatını kaybetti. Kalp yetmezliği nedeniyle 29 Temmuz'da vefat eden Benitez'in ölümü, Ekvadorlu futbolseverleri derin üzüntüye boğmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekvador, Dünya Kupası biletini şu sonuçlarla aldı:

    Ekvador - Venezuela: 2-0
    Paraguay - Ekvador: 2-1
    Ekvador - Peru: 2-0
    Arjantin - Ekvador: 4-0
    Ekvador - Kolombiya: 1-0
    Ekvador - Bolivya: 1-0
    Uruguay - Ekvador: 1-1
    Ekvador - Şili: 3-1
    Venezuela - Ekvador: 1-1
    Ekvador - Paraguay: 4-1
    Peru - Ekvador: 1-0
    Ekvador - Arjantin: 1-1
    Kolombiya - Ekvador: 1-0
    Bolivya - Ekvador: 1-1
    Ekvador - Uruguay: 1-0
    Şili - Ekvador: 2-1

    - Öne çıkan oyuncuları

    Daha önceki turnuvalarda Ulises de la Cruz, Agustin Delgado, Jose Francisco Cevallos gibi eski önemli oyuncuların forma giydiği Ekvador'un en önemli yıldızı Manchester Unitedlı kanat oyuncusu Antonio Valencia. Kolombiyalı teknik adam Reinaldo Rueda'nın 4 sezondur çalıştırdığı Güney Amerika temsilcisinin kadrosunda yer alan diğer önemli oyuncular arasında Christian Noboa, Segundo Castillo, forvet oyuncuları Felipe Caicedo ve Jefferson Montero da yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Dünya Kupası geçmişi

    Uluslararası futbol arenasında son yıllarda adını duyurmayı başaran Ekvador, ilk dünya kupası heyecanını 2002'de Güney Kore ve Japonya'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada yaşadı ve grup aşamasında elendi.

    Güney Amerika temsilcisi, 2006'da düzenlenen Dünya Kupası'nda ise beklentilerin üzerinde bir performans sergiledi. Almanya'da düzenlen organizasyonda, evsahibi takımın ardından grubu ikinci sırada tamamlayan Ekvador, adını son 16 takım arasına yazdırmayı başardı. İngiltere'ye son dakikalarda yedikleri golle 1-0 mağlup olarak turnuvadan elenen Ekvador, Brezilya'ya umutla gidiyor.

    Ekvador'un Dünya Kupası geçmişi şöyle:

    1930 - Katılmadı
    1934 - Katılmadı
    1950 - Çekildi
    1954 - Katılmadı
    1958 - Katılmadı
    2002 - Grup aşaması
    2006 - Son 16

    - Kadro

    Ekvador Milli Takımı'nın kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

    Kaleciler: Maximo Banguera (Barcelona-Ekvador ligi), Adrian Bone (El Nacional), Alexander Dominguez (Liga de Quito)

    Savunma: Gabriel Achilier (Emelec), Walter Ayovi (Pachuca), Oscar Bagui (Emelec), Frickson Erazo (Flamengo), Jorge Guagua (Emelec), Juan Carlos Paredes (Barcelona-Ekvador ligi)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orta saha: Segundo Castillo (El Hilal), Carlos Gruezo (Stuttgart), Renato Ibarra (Vitesse Arnhem), Fidel Martinez (Tijuana), Edison Mendez (Santa Fe), Christian Noboa (Dinamo Moskova), Luis Saritama (Liga de Quito), Antonio Valencia (Manchester United)

    Forvet: Jaime Ayovi (Tijuana), Felipe Caicedo (El Cezire), Jefferson Montero (Morelia), Joao Rojas (Cruz Azul), Enner Valencia (Pachuca), Michael Arroyo (Atlante)

    - Maç takvimi

    15 Haziran (TSİ: 19.00): İsviçre - Ekvador (Nacional Stadı - Brasilia)
    21 Haziran (TSİ: 01.00): Honduras - Ekvador (Arena Baixada - Curitiba)
    25 Haziran (TSİ: 23.00): Ekvador - Fransa (Maracana - Jornalista Mario Filho Stadı - Rio De Janeiro)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow