hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2014 Dünya Kupası'nda E Grubu: Fransa

    2014 Dünya Kupasında E Grubu: Fransa
    expand

    Brezilya'nın evsahipliği yapacağı 20. Dünya Kupası'nda Fransa, E Grubu'nda mücadele edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Grubunda Ekvador, İsviçre ve Honduras ile ilk ikiye kalmak için mücadele edecek Fransa, 16 yıl aranın ardından ikinci kez kupaya ulaşmanın hesabını yapıyor. Fransa'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, aday kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

    - Kupaya katılma mücadelesi

    Avrupa elemelerinde son dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya ile aynı grupta yer alan Fransa, zorlu rakibiyle deplasmanda berabere kalarak puan çıkarmasına karşın, evinde oynadığı maçı 1-0'la kaybetti. Gruptaki diğer rakipleri Finlandiya, Gürcistan ve Belarus karşısında zorlanmayan "Horozlar", 17 puanla grubu ikinci sırada tamamlayarak Dünya Kupası'na katılmak için Ukrayna ile play-off maçlarına çıktı.

    Kiev'de Ukrayna karşısında pek varlık gösteremeyen Fransa, karşılaşmayı 2-0 kaybederek Dünya Kupası'na katılma şansını zora soksa da ikinci maçta alınan 3-0'lık tarihi galibiyet, Brezilya vizesi için yeterli oldu.

    Fransa, Avrupa elemelerinde şu sonuçları aldı:

    Finlandiya - Fransa: 0-1
    Fransa - Belarus: 3-1
    İspanya - Fransa: 1-1
    Fransa - Gürcistan: 3-1
    Fransa - İspanya: 0-1
    Gürcistan - Fransa: 0-0
    Belarus - Fransa: 2-4
    Fransa - Finlandiya: 3-0

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Play-off maçı:

    Ukrayna - Fransa: 2-0
    Fransa - Ukrayna: 3-0

    - Öne çıkan oyuncuları

    Daha önceki turnuvalarda Just Fontaine, Michel Platini, Zinedine Zidane gibi yıldız oyuncularla mücadele eden Fransa, bu turnuvada genç ve yetenekli oyuncularına güveniyor. Geçen sezon Bayern Münih'le sergilediği üstün performansın ardından UEFA tarafından yılın oyuncusu seçilen Franck Ribery'nin sırtındaki sakatlığı nedeniyle son anda kadrodan çıkarılması, Fransa için büyük bir talihsizlik olarak
    görülüyor. Bir dönem Galatasaray forması da giyen Ribery'nin yerine kadroya dahil edilen Remy Cabella'nın maçlarda göstereceği performans, Fransa için belirleyici olacak.

    Takımın diğer önemli forvet oyuncuları Karim Benzema ve Olivier Giroud ise gol yollarında etkili olmaya çalışacak. Fransa'yı iki sezondur çalıştıran futbolcu kökenli teknik adamlardan Didier Deschamps'ın en güvendiği isimler arasında ise takımın yeni jenerasyon oyuncuları arasında yer alan Mamadou Sakho, Raphael Varane ve Paul Pogba bulunuyor.

    Fransa'nın kadrosunda en verim aldığı bölgelerden bir diğeri ise kalesi. Hugo Lloris, Stephane Ruffier ve Mickael Landreau gibi üst düzey eldivenlere sahip "Horozlar", Brezilya'da iddialı bir kadroyla mücadele edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Dünya Kupası geçmişi

    Dünya Kupası'nın en prestijli takımları arasında yer alan Fransa, Michel Platini, Alain Giresse, Jean Tigana gibi efsane oyuncularına rağmen 1982 ve 1986'da düzenlenen organizasyonlarda yarı finali geçememişti.
    Ancak 1998'de evsahibi oldukları Dünya Kupası'nda Cezayir asıllı Zinedine Zidane, Laurent Blanc ve Didier Deschamps önderliğinde şampiyonluğa ulaşan Fransa, 2006 Dünya Kupası'nda ise İtalya'ya finalde penaltılarda kaybetmişti. "Horozlar", 16 yıl aranın ardından yeniden kupaya ulaşmayı hedefliyor.

    Dünya Kupası'na daha önce 14 kez katılan Fransa Milli Takımı, çıktığı 54 karşılaşmada 25 galibiyet, 11 beraberlik ve 18 yenilgi aldı. Bu maçlarda 96 gol atıp, kalesinde 68 gol gören Fransa, son olarak 2010'da Güney Afrika'da düzenlenen şampiyonada ise grup aşamasında takılmıştı.

    Fransa'nin Dünya Kupası karnesi şöyle:

    1930 - Grup aşaması
    1934 - İlk tur
    1938 - Çeyrek final
    1950 - Katılma hak kazanmasına rağmen çekildi
    1954 - Grup aşaması
    1958 - Üçüncülük
    1966 - Grup aşaması
    1978 - Grup aşaması
    1982 - Dördüncülük
    1986 - Üçüncülük
    1998 - Şampiyon
    2002 - Grup aşaması
    2006 - Finalist
    2010 - Grup aşaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Kadro

    Fransa Milli Takımı'nın 23 kişilik kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

    Kaleciler: Hugo Lloris (Tottenham), Stephane Ruffier (Saint Etienne), Mickael Landreau (Bastia)

    Savunma: Mathieu Debuchy (Newcastle United), Lucas Digne (Paris Saint Germain), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal), Eliaquim Mangala (Porto), Bacary Sagna (Arsenal), Mamadou Sakho (Liverpool), Raphael Varane (Real Madrid)

    Orta saha: Yohan Cabaye (Paris Saint Germain), Morgan Schneiderlin (Southampton), Blaise Matuidi (Paris Saint Germain), Rio Mavuba (Lille), Paul Pogba (Juventus), Moussa Sissoko (Newcastle United), Mathieu Valbuena (Marsilya), Remy Cabella (Montpellier)

    Forvet: Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Arsenal), Antoine Griezmann (Real Sociedad), Loic Remy (Newcastle United)

    - Maç takvimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15 Haziran (TSİ: 22.00): Fransa - Honduras (Beira-Rio Stadı - Porto Alegre)
    20 Haziran (TSİ: 22.00): İsviçre - Fransa (Arena Fonte Nova - Salvador)
    25 Haziran (TSİ: 23.00): Ekvador - Fransa (Maracana - Jornalista Mario Filho Stadı - Rio De Janeiro)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow