hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2014 FIFA Dünya Kupası B Grubu: Avustralya

    2014 FIFA Dünya Kupası B Grubu: Avustralya
    expand

    Brezilya'nın evsahipliği yapacağı 20. FIFA Dünya Kupası'nda Avustralya Milli Takımı, İspanya, Hollanda ve Şili'nin bulunduğu B Grubu'nda mücadele edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İspanya, Hollanda ve Şili ile B Grubu'nda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Avustralya Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, aday kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

    - Kupaya katılma mücadelesi

    Dünya Kupası'nda Ange Postecoglou yönetiminde sahaya çıkacak Avustralya, Asya Elemeleri'nde 3. ve 4. turda Umman, Suudi Arabistan, Tayland, Japonya, Ürdün ve Irak ile mücadele etti.

    2006'da Almanya'daki turnuvada yer alan Avustralya, Asya Futbol Konfederasyonu'na (AFC) dahil olduktan sonra 2010'un ardından 2014 FIFA Dünya Kupası'nı da es geçmedi. 3. turda D Grubu'nda Umman, Suudi Arabistan ve Tayland'ın bulduğu grupta 5 galibiyet, 1 mağlubiyet alan Avustralya, 15 puanla grup birincisi olarak tur atlamayı başardı. "Kangurular" gruptaki tek yenilgisini Umman deplasmanında 1-0'lık skorla aldı.

    4. turda B Grubu'nda yer alan Avustralya, ilk üç maçından yalnızca 2 puan çıkarabildi. İnişli çıkışlı bir performans sergileyen Avustralya, son iki haftada elde ettiği 4-0'lık Ürdün ve 1-0'lık Irak galibiyetleriyle grubu Japonya'nın ardından 13 puanla ikinci noktalayarak, tarihinde 4. kez Dünya kupası biletini cebine koydu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elemelerin ardından Brezilya ve Fransa karşısında hazırlık maçlarında alınan 6-0'lık mağlubiyetler, teknik direktör Holger Osieck'in görevden alınmasına sebep oldu. Avustralya, Osieck'in yerine göreve getirilen Yunan Ange Postecoglou ile yoluna devam ediyor.

    Avustralya'nin Brezilya 2014 biletini aldığı sonuçlar ve puan durumları şöyle:

    3. tur

    Avustralya-Tayland: 2-1
    Suudi Arabistan-Avustralya: 1-3
    Avustralya-Umman: 3-0
    Umman-Avustralya: 1-0
    Tayland-Avustralya: 0-1
    Avustralya-Suudi Arabistan: 4-2

    4. tur
    Umman-Avustralya: 0-0
    Avustralya-Japonya: 1-1
    Ürdün-Avustralya: 2-1
    Irak-Avustralya: 1-2
    Avustralya-Umman: 2-2
    Japonya-Avustralya: 1-1
    Avustralya-Ürdün: 4-0
    Avustralya-Irak: 1-0

    - Öne çıkan oyuncuları

    Daha önceki turnuvalarda Johnny Warren, Mark Viduka, Scott Chipperfield, Harry Kewell gibi oyuncuların forma giydiği Avustralya, Tim Cahill ve Mark Bresciano gibi başarılı oyuncularıyla sürpriz yapmaya çalışacak. Tim Cahill, Avustralya'nın tartışmasız en önemli oyuncusu olarak göze çarpıyor. Bir dönem Gençlerbirliği ve Antalyaspor'da da forma giyen, Premier Lig'de Crystal Palace'ta top koşturan Mile Jedinak, Avustralya'nın orta sahadaki önemli kozlarından biri olarak dikkati çekiyor. Chelsea kalecisi Mark Schwarzer ve kariyerine Katar'da devam eden Mark Bresciano, Avustralya'nın Dünya Kupası'nda tecrübesine ihtiyaç duyacağı isimler. Hücum bölgesinde ise Brett Holman ve Josh Kennedy, Avustralya'nın gol ayakları arasında yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Dünya Kupası geçmişi

    Avustralya Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 3 kez katıldı.

    Dünya Kupası tarihinde 10 maç yapan Avustralya, bu maçlardan 2'sini kazandı, 3'ünden beraberlikle, 5'inden mağlubiyetle ayrıldı. Son olarak katıldığı 2010'daki turnuvada gruptan çıkamayan Avustralya, Dünya Kupası tarihi boyunca 8 gol attı, kalesinde 17 gol gördü.

    Turnuvadaki en iyi derecesi ikinci tur olan Avustralya'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

    1974 - İlk tur
    2006 - İkinci tur
    2010 - İlk tur

    - Dünya Kupası kadrosu

    Kaleci: Eugene Galekovic (Adelaide United), Mitchell Langerak (Borussia Dortmund), Mat Ryan (Brugge)

    Defans: Jason Davidson (Heracles Almelo), Ivan Franjic (Brisbane Roar), Ryan McGowan (Shandong Luneng Taishan), Matthew Spiranovic (Western Sydney Wanderers), Alex Wilkinson (Jeonbuk Hyundai), Bailey Wright (Preston North End)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orta saha: Oliver Bozanic (Luzern), Mark Bresciano (Al Gharafa), James Holland (Austria Vienna), Mile Jedinak (Crystal Palace), Massimo Luongo (Swindon Town), Matt McKay (Brisbane Roar), Mark Milligan (Melbourne Victory), Tommy Oar (Utrecht), James Troisi (Melbourne Victory), Dario Vidosic (Sion)

    Forvet: Tim Cahill (New York Red Bulls), Ben Halloran (Fortuna Dusseldorf), Mathew Leckie (Frankfurt 1899), Adam Taggart (Newcastle Jets)

    - Maç takvimi

    14 Haziran (TSİ: 01.00): Şili-Avustralya (Pantanal Arena - Cuiaba)

    18 Haziran (TSİ: 19.00): Avustralya-Hollanda (Beira-Rio Stadı - Porto Alegre)

    23 Haziran (TSİ: 19.00): Avustralya-İspanya (Baixada Arena - Curitiba)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow