hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okan Buruk: Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak

    Okan Buruk: Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Okan Buruk, Alanyaspor maçının ardından yaptığı açıklamalarda tek hedeflerinin Galatasaray’ı şampiyonluğa ulaştırmak olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4-0’lık Alanyaspor galibiyetinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, hedeflerine ve gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

    “6 MAÇI DA KAZANARAK ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ”

    Buruk, “Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi. Oyuncularıma teşekkür ederim” dedi.

    Okan Buruk: Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak

    “FENERBAHÇE DE OYUNA BAŞLAYINCA OYNANDI”

    Sarı-kırmızılı teknik adam, bir basın mensubunun Süper Kupa’daki Fenerbahçe maçıyla ilgili sorusuna da “Aslında benim net bir açıklamam olmadı. Net açıklamaları maç sonrası veya kendi kanalımız üzerinden yapıyorum. Bunun dışında benim ağzımdan bir şey yazıldığı zaman bunlara bir yandan çok itibar etmemek lazım, bir yandan da doğruluk payı var onun içerisinde. Bizim maç öncesi düşüncemiz rakibimizin ne yaptığını, nasıl sahada başlayacağını bilmediğimiz için özellikle oyuncularımıza söylediğimiz şey orada eğer rakip duruyorsa, hareket etmiyorsa tabii ki topun dışarı atılması veya rakibe atılıp rakip tarafından dışına atılması gibiydi. Onun yanında oyun başladıktan sonra rakip de oyuna başlayınca normal bir maç oynanmaya başladı ve devamında bir gol geldi. O yüzden yani, bunun tam açıklaması bizim açımızdan bu ama diğer anlamda benim cümlelerim değil. Ben herhangi bir açıklama yapmadım. Zaten dediğim gibi açıklamaları da ya burada ya antrenman öncesi yaparım. Bu zamana kadar hep bu tür açıklamalar yaptık. Bundan sonra da öyle olacak” cevabını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maçın ilk yarısı ve ikinci yarısındaki performans farkı ve yabancı VAR hakemi ile ilgili sorulan bir soruyu ise başarılı teknik adam, şöyle yanıtladı:

    “Bizim için hiçbir problem yok. Yarın sahada olur. Bizim için yine bir problem yok. Bu federasyonun alacağı karar. Federasyon ne karar alırsa biz buna uymak zorundayız. Erden Bey'in bir esprisi var. Robot hakem de olsa ona da tamam diyeceğiz ama bir yandan yabancı hakemlerle ilgili ben de daha önce söyledim. Geçmişte ilk yabancı hakem gelsin diyen ilk kişi benimdir. Bugün çok genç bir hakem vardı ve iyi bir maç yönetti. Yine alttan gelen genç hakemlerimiz iyi maçlar yönetiyorlar. Özellikle VAR odasının bu anlamda daha güçlü bir şekilde olması sahadaki hakemlerin işini de daha çok kolaylaştıracak. Ama bizim için bir şey fark etmiyor. Önemli olan sahada hakemler olsun ama Türk hakemlerine de bence hak ettiği değeri verelim. Onlara da uzun yıllar Türk futbolunu daha iyiye nasıl götürebiliriz bununla ilgili de destek vermek gerekiyor. Halil Umut Meler ve ekibi bence Avrupa’da muhteşem bir maç yönetti. Orada bu kadar iyi yönetebiliyorsa demek ki burada bizim içimizde de bir problem var. Türk hakemlerine de o güveni, o desteği, oradaki rahatlığı verdikten sonra onlar için de Türkiye’de maç yönetmek çok kolay olacak. Ama özellikle VAR odasıyla ilgili şu andaki yapılmış bir karar. Belki bütün maçlarla ilgili bu kararlar verilecek. Önümüzdeki sene bu anlamda yabancı hakemler olacak veya yabancı hakemle ilgili ne karar verilecek bilmiyorum. Ama biz hepsini kabul ediyoruz. Sahada ne oluyorsa her türlü sahadayız. Her türlü maçı oynamak istiyoruz ne olursa olsun. O yüzden Galatasaray olarak Türk futbolu için bu zamana kadar en iyisini hep yapmaya çalıştık. O yüzden bundan sonra da yine sahada olacağız, sahada kalacağız. Ne oluyorsa her türlü karara saygılıyız, destek olacağız. Her şey mükemmel değil. Türk futbolunda sadece Türk hakemleri kötüymüş gibi gösteriliyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow